Σάββατο 20 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
«Το ανθρώπινο στίγμα»

Η ταινία διαδραματίζεται τη χρονιά του 1998, που η Αμερική κλονιζόταν από το προεδρικό σκάνδαλο του Κλίντον με τη Μόνικα Λεβίνσκι.

Το «Human stain», βασισμένο στο πετυχημένο μυθιστόρημα του βραβευμένου με Πούλιτζερ, Φίλιπ Ροθ, είναι η ιστορία του Κόουλμαν Σιλκ, ο οποίος σε όλη του τη ζωή υπήρξε σπεσιαλίστας της απάτης και της προσωπικής μεταμόρφωσης. Ο πρώτος έρωτας του Κόουλμαν, όταν αυτός ήταν ακόμη ένας υποσχόμενος σπουδαστής στο κολέγιο, η Στίνα, συγκλονίζεται από το μυστικό του. Χρόνια αργότερα, ενώ είναι καταξιωμένος καθηγητής, η καριέρα του καταστρέφεται από ψεύτικες κατηγορίες. Τώρα, καθώς δημιουργεί μια σκανδαλώδη ερωτική ιστορία με τη μυστηριώδη Φόνια, ο Κόουλμαν βιώνει ένα ερωτικό ξανάνιωμα που τον ταξιδεύει πίσω στο παρελθόν. Με το αναγεννημένο πάθος του, όμως έρχεται και η απειλή από τον πρώην σύζυγο της Φόνια και επιπλέον αντιμετωπίζει την επείγουσα ανάγκη της αποκάλυψης της πραγματικής του ταυτότητας, πριν να είναι πολύ αργά.

Το «Human stain» είναι η προσπάθεια ενός ανθρώπου να ξαναπλάσει τον εαυτό του από την ανάγκη του για έρωτα και από την ανάγκη του να μοιράσει την αλήθεια που κρύβει μέσα του με κάποιον άλλο...

Μοιρασμένο σε ίσα μέρη μεταξύ μυστηρίου κρυμμένων μυστικών, ανομολόγητων παθών και ενός έρωτα που πρέπει από κάπου να πιαστεί, το «Human stain» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «μελό», αφού στο επίκεντρο είναι η ερωτική ιστορία ενός μεσήλικα που ψάχνει τον τελευταίο έρωτα στη ζωή του, ενώ παράλληλα γίνονται σχόλια για τη ρατσιστική πλευρά της Αμερικής και το σκάνδαλο Κλίντον - Λεβίνσκι.

Αν και η Νικόλ Κίντμαν δεν πείθει στο πλευρό του Αντονι Χόπκινς, το «Human stain» στέκεται μια χαρά και το βλέπεις ευχάριστα.

«The Human stain»

Κοινωνική περιπέτεια, αμερικανικής παραγωγής 2003.

Σκηνοθέτης: Ρόμπερτ Μπέντον. Με τους: Αντονι Χόπκινς, Νικόλ Κίντμαν, Εντ Χάρις, Γκάρι Σινίζ, Γουέντγουερθ Μίλερ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ