Σάββατο 20 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΟΥΣΑ - «ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ»
Τετράωρες στάσεις εργασίας

Τετράωρες στάσεις εργασίας στο τέλος κάθε βάρδιας πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι της νηματουργίας «Βαρβαρέσος» στη Νάουσα, αντιδρώντας στο ενδεχόμενο των απολύσεων, που επανέφερε, με ανακοίνωσή της, η εταιρία. Πρόκειται για μια ακόμη προσπάθεια της εργοδοσίας να κάμψει την αποφασιστικότητα των εργαζομένων, οι οποίοι προασπίζονται τις εργασιακές τους σχέσεις και τα δικαιώματά τους.

Σε γενική συνέλευση του σωματείου τους, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο Εργατικό Κέντρο της Νάουσας, οι εργαζόμενοι της «Βαρβαρέσος» διακήρυξαν για μια ακόμη φορά την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι τη δικαίωσή του.

Μετά την άρνηση της διοίκησης στα αιτήματα των εργαζομένων, η γενική συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:

- Να εφαρμοστεί η απόφαση προηγούμενων συνελεύσεων, σε περίπτωση δηλαδή που η εργοδοσία προχωρήσει σε απόλυση, σταματάει η εργασία αμέσως μόλις γίνει γνωστό αυτό και την επόμενη μέρα πραγματοποιείται 24ωρη απεργία.

- Οι εργαζόμενοι εμμένουν στα αιτήματά τους για τους εργολάβους, τις εργασιακές σχέσεις και τα ωράρια. Δε δέχονται την απλήρωτη εργασία την Κυριακή και δηλώνουν ότι είναι ανοιχτοί για συζήτηση σε πρόγραμμα εργασίας.

Παράλληλα, η γενική συνέλευση ασχολήθηκε με τον προγραμματισμό των κινητοποιήσεων που αποφάσισε για το Γενάρη το συντονιστικό των εργοστασίων κλωστοϋφαντουργίας της περιοχής με τη συμμετοχή του Εργατικού Κέντρου της Νάουσας.

Τέλος, η ΓΣ καλεί τους ημερήσιους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ