Σάββατο 20 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ
Πλαίσιο που ικανοποιεί τις αξιώσεις του κεφαλαίου

Την απόλυτη καταδίκη από τα ταξικά συνδικάτα συναντά η απόφαση της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΓΣΕΕ να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για τη νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με πλαίσιο που αγνοεί τις ανάγκες των εργαζομένων και είναι προσαρμοσμένο στις αξιώσεις του κεφαλαίου για την «ανταγωνιστικότητα».

Είναι μια απόφαση, όπως σημειώνει και η Ομοσπονδία Φαρμάκου, που θα βρει χειροκροτητές και συμπαραστάτες, το ΣΕΒ, την κυβέρνηση, την αξιωματική αντιπολίτευση κ.ά. αφού η δική τους πολιτική υλοποιείται. Θα βρει όμως απέναντί της το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, όπως εκφράζεται με το ΠΑΜΕ και το σύνολο των εργατοϋπαλλήλων της χώρας, οι οποίοι στενάζουν κάτω από τις αντιλαϊκές πολιτικές μονόπλευρης λιτότητας και αυταρχισμού, οι οποίοι βλέπουν τον πλούτο που παράγουν μέσα σε συνθήκες άγριας εκμετάλλευσης να συσσωρεύεται σε όλο και λιγότερα χέρια.

Η υποκρισία των κυβερνητικών και εργοδοτικών συνδικαλιστών της ΓΣΕΕ έφτασε στο αποκορύφωμά της, επισημαίνει το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου και σημειώνει ότι οι εργατοπατέρες αποτελούν το μακρύ χέρι της κυβέρνησης και της εργοδοσίας διαχειριζόμενοι την καπιταλιστική οικονομία που κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους.

Την απόρριψη του συνόλου του περιεχομένου της απόφασης της ΓΣΕΕ, δηλώνει η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, καθώς σημειώνει καθηλώνει τους εργαζόμενους σε μισθούς απόλυτης εξαθλίωσης και απεμπολά κάθε θεσμική και κοινωνικοασφαλιστική προοπτική ανακούφισης της εργατικής τάξης με τους «στόχους» που βάζει.

Οταν τα επιχειρήματα της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, επισημαίνει το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού Δέρματος Αθήνας, για διεκδίκηση 8%, είναι ότι δεν αντέχει η οικονομία, η ανταγωνιστικότητα, παραγωγικότητα, η σύγκλιση, η κοινωνική συνοχή, είναι επόμενο να μην αγγίζουν την εργατική οικογένεια. Στηρίζουν με κάθε τρόπο και μέσον: Τον ταξικό αντεργατικό χαρακτήρα της πολιτικής της κυβέρνησης, την εισοδηματική πολιτική λιτότητας, την κερδοφορία των επιχειρήσεων, το χτύπημα των συλλογικών συμβάσεων, τη μερική απασχόληση.

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ θα πρέπει να παίρνει υπόψη της τις ανάγκες ζωής και όχι τις δυνατότητες καπιταλιστικής οικονομίας, σημειώνει η Ομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ και τονίζει ότι η αύξηση κινείται στα πλαίσια της κυβερνητικής πολιτικής λιτότητας και θα έχει άμεση επίδραση στις συλλογικές συμβάσεις και στις αυξήσεις των συντάξεων, που υπενθυμίζει ότι στο ΙΚΑ τα κατώτερα όρια είναι μόλις 392 ευρώ και κάνει αδύνατη την επιβίωση σε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάλεσμα αγώνα ενάντια στην αντεργατική πολιτική (2008-05-15 00:00:00.0)
Η μάχη των συλλογικών συμβάσεων (2007-02-09 00:00:00.0)
Συνεχίζουμε κλιμακώνουμε τον αγώνα μας (2006-04-07 00:00:00.0)
Η «Ιερή Συμμαχία» ακονίζει τα μαχαίρια της (2006-01-29 00:00:00.0)
Με όλες τις δυνάμεις στη μάχη της απεργίας (2004-03-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ