Σάββατο 20 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στελέχη του ΣΥΝ σε ρόλο αφεντικού

Στο πλευρό του εργοδότη Σουρτζή και ενάντια στην απολυμένη συνδικαλίστρια Γ. Λιόλη

Απροκάλυπτη προστασία στην εργοδοσία, σε βάρος εργαζομένων, προσφέρουν στελέχη του ΣΥΝ στο χώρο των υπηρεσιών! Πρωτοκλασάτα στελέχη του παρεμβαίνουν, προκειμένου να μην επαναπροσληφθεί η συνδικαλίστρια Γεωργία Λιόλη, μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Επισιτισμού - Τουρισμού, η οποία είχε ξυλοκοπηθεί και στη συνέχεια απολύθηκε από τον Ευθύμιο Σουρτζή, ιδιοκτήτη του εστιατορίου «ΣΚΟΥΦΙΑΣ», ο οποίος είναι και στέλεχος του ΣΥΝ (έχει διατελέσει και στο Γραφείο Τύπου του κόμματός του).

Πριν μια βδομάδα περίπου έγινε τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας. Εκεί η Γ. Λιόλη δήλωσε ότι η απόλυσή της είναι παράνομη, καθώς προστατεύεται συνδικαλιστικά, αφού έχει εκλεγεί 11η στη διοίκηση της Ομοσπονδίας. Στην τριμερή το στέλεχος του ΣΥΝ, Ε. Σουρτζής, ζήτησε μια βδομάδα διορία, προκειμένου να διαπιστώσει αν όντως η συνδικαλίστρια προστατεύεται.

Η ιστορία βέβαια όσο ξετυλίγεται βρωμάει ακόμα περισσότερο. Από το γραφείο του ΣΥΝ στη Βουλή ζητήθηκε από την Ομοσπονδία να σταλούν τα ονόματα των εκλεγμένων συνδικαλιστών της, γεγονός που ομολόγησαν οι υπάλληλοι στην Ομοσπονδία! Ο κατάλογος στάλθηκε στα γραφεία του ΣΥΝ, χωρίς βέβαια τη σειρά εκλογής των συνδικαλιστών. Από εκεί η δικηγόρος του Ε. Σουρτζή, στέλνει απαντητική επιστολή στην Επιθεώρηση Εργασίας στην οποία αναφέρει ότι η Γ. Λιόλη δεν προστατεύεται συνδικαλιστικά, άρα μπορεί να απολυθεί! Να σημειωθεί επιπλέον ότι ο Γιάννης Σαφός, επίσης στέλεχος του ΣΥΝ, εκλεγμένος με την ΠΑΣΚΕ στην Ομοσπονδία, με παρέμβασή του στον πρόεδρο του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού Στ. Κουτέρη, ζήτησε να «συνετίσουν» τη Γ. Λιόλη, για να σταματήσει να απαιτεί την επαναπρόσληψή της!

Στο μεταξύ η Γ. Λιόλη και ενώ είχε περάσει η προθεσμία που είχε ζητήσει ο εργοδότης της, πήγε την περασμένη Τετάρτη για δουλιά, αλλά δεν τη δέχτηκε. Χτες στελέχη του ΠΑΜΕ έκαναν παρέμβαση στο εστιατόριο, απαιτώντας την επαναπρόσληψη της συνδικαλίστριας. Να σημειωθεί επίσης ότι η Γ. Λιόλη είχε οδηγηθεί στο Ιατροδικαστικό Κέντρο Αθηνών καθώς ο Ε. Σουρτζής της είχε προκαλέσει κακώσεις στο κεφάλι. Απολύθηκε δε, γιατί τόλμησε να διεκδικήσει τα νόμιμα. Μαζί με τη συνδικαλίστρια είχε απολυθεί και ο εργαζόμενος Δ. Ιορδάνου για τους ίδιους λόγους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ