Τετάρτη 24 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Αντίσταση στη νέα επίθεση

Κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους, άνεργους νέους και συνταξιούχους, να αντισταθούν στη νέα αντιλαϊκή επίθεση, δίνοντας τη μάχη με στόχο την ανάπτυξη μαζικών ταξικών αγώνων, απευθύνει η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ, με αφορμή το νέο νομοσχέδιο για την Κοινωνική Ασφάλιση που προωθεί η κυβέρνηση και παραχωρεί νέα προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο. Καλεί ακόμα, να δυναμώσει η δράση στους χώρους δουλιάς και τα σωματεία. Να μαζικοποιηθούν τα συνδικάτα με χιλιάδες νέες εγγραφές εργαζομένων. Να δυναμώσει ο ταξικός πόλος, το ΠΑΜΕ, και να μπουν νέες δυνάμεις σ' αυτό. Να διεκδικήσουν αποκλειστικά Δημόσιο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης (Υγεία, Συνταξιοδότηση, Πρόνοια) που θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

Η κυβέρνηση, σημειώνει ειδικότερα η Γραμματεία, με το νέο νομοσχέδιο παρότι προσπαθούν να πείσουν τους εργαζόμενους ότι είναι κερδισμένοι και από αυτή τη νέα αντεργατική επίθεση, αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι χαμένοι είναι οι εργαζόμενοι, όσο κι αν οι μεγαλοκαναλάρχες, οι συμβιβασμένες και υποταγμένες πλειοψηφίες στο συνδικαλιστικό κίνημα προσπαθούν να το εξωραΐσουν, όπως έκαναν όταν η κυβέρνηση ψήφισε τον αντιασφαλιστικό νόμο, μέσα από τους κοινωνικούς διαλόγους - απάτη.

Τέλος, η Γραμματεία επισημαίνει ότι οι ευθύνες των πλειοψηφιών σε ΕΚΑ και ΓΣΕΕ είναι εγκληματικές. Οχι μόνο στήριξαν και στηρίζουν την πολιτική της κυβέρνησης, ΟΝΕ, του Μάαστριχτ και της ανταγωνιστικότητας, που αποτέλεσμά της είναι η νέα αντιασφαλιστική επίθεση, αλλά είναι συνδιαμορφωτές και της νέας αντεργατικής - αντιλαϊκής επίθεσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ