Σάββατο 10 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τραγουδοποιών προσκλήσεις

Δέκα μελωδικές βραδιές θα προσφέρει ο Σωκράτης Μάλαμας (φωτό), στο club του «Σταυρού του Νότου» (Φραντζή και Θαρύπου 35-37, Ν. Κόσμος, τηλ. 210.9226.975). Ο ταλαντούχος τραγουδοποιός από τις 19 Γενάρη και κάθε Δευτέρα και Τρίτη (έως 17/2) θα διηγείται τις παλιές και καινούριες μουσικές ιστορίες του. Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει περιλαμβάνει τραγούδια απ' όλη τη δισκογραφία του, αλλά και νέα ακυκλοφόρητα που θα ερμηνεύσει για πρώτη φορά. Μαζί του στη σκηνή θα είναι οι μουσικοί: Θάνος Μιχαηλίδης, Δημήτρης Αναγνωστόπουλος, Γιάννης Παπατριανταφύλλου, Νίκος Παραουλάκης, Damian Dudu και η Μαρία Λούκα (τραγούδι).

  • Τις εκλεκτικές συγγένειες των τραγουδιών τους, τις ισορροπίες μεταξύ ρυθμού και μελωδίας, φυσικού και ηλεκτρικού ήχου θα αναζητήσουν ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Χρήστος Θηβαίος, που από τις 23 Γενάρη θα «συγκατοικήσουν» στη σκηνή του «Μετρό» (Γκύζη και Κάλβου 83, τηλ. 210.6461.980). Οι δύο καλλιτέχνες, που συνεργάζονται για πρώτη φορά, θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με τραγούδια από τις τελευταίες δισκογραφικές τους «Στο αφιερώνω» (Λ. Μαχαιρίτσα) και «Μόνο νερό στη ρίζα» (Χρ. Θηβαίου), αλλά και γενικότερα από την πορεία τους. Παλιά και καινούρια τραγούδια, με μεγάλη διάθεση για αυτοσχεδιασμό, καθώς και εναλλαγή ρόλων, με τον ένα να «μπαίνει» στο ρεπερτόριο του άλλου, θυμίζοντας τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές και των δύο, συνθέτουν τη μουσική σύμπραξη. Παραστάσεις: Παρασκευή, Σάββατο (10.30 μ.μ.), Κυριακή, Δευτέρα (8.30 μ.μ.).
  • Ο τραγουδοποιός Θανάσης Παπακωνσταντίνου, μια από τις σημαντικότερες και εκφραστικότερες φωνές του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού, θα πραγματοποιήσει κύκλο εμφανίσεων, το Φλεβάρη, στην Αθήνα. Στην προσπάθεια «να αποφύγουμε τη βαναυσότητα των "κέντρων διασκέδασης", έτσι ώστε να μην έρχεται σε αντίφαση η μουσική και τα τραγούδια που παίζουμε με το χώρο», ο καλλιτέχνης δέχτηκε τη φιλοξενία του θεάτρου «Χώρα» (Αμοργού 20, Κυψέλη), όπου θα δώσει δέκα παραστάσεις. Θα εμφανίζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη (16-17/2, 23-24/2, 1-2/3, 8-9/3, 15-16/3, στις 9.30 μ.μ.). Μαζί του η Μάρθα Φριτζήλα (φωνή) και οι μουσικοί Μπάμπης Παπαδόπουλος, Γιώργος Μπαντούκ, Αλέξης Αποστολάκης, Δημήτρης Μπασλάμ, Δημήτρης Μυστακίδης, Φώτης Σιώτας, Παντελής Στόϊκος, Τίτος Καργιωτάκης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ