Σάββατο 10 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
«In America»

Οι Ιρλανδοί μετανάστες Τζόνι και Σάρα καταφθάνουν στο Μανχάταν του σήμερα μαζί με τις δυο ζωηρές τους κόρες και βυθίζονται σε έναν κόσμο που είναι τόσο κωμικός και γεμάτος περιπέτεια, όσο είναι άγνωστος και τρομακτικός. Η οικογένεια καλείται να αντιμετωπίσει το νέο μέλλον. Πρώτα όμως θα πρέπει να απομακρυνθεί από το παρελθόν που τη στοιχειώνει. Το ζευγάρι πρέπει να παλέψει για τα πάντα. Ολα αλλάζουν όταν η οικογένεια γνωρίζει τον Ματέο. Θα γίνει ο απρόσμενος σύμμαχός τους και θα δώσει μια νέα προοπτική στη ζωή τους.

Βασισμένη στις εμπειρίες του ίδιου του Τζιμ Σέρινταν (βραβευμένος με Οσκαρ για το «Το αριστερό μου πόδι» και «Εις το όνομα του πατρός») το «In America» είναι μια ταινία για τα μικρά θαύματα της καθημερινότητας. Εξαρτάται κάτω από ποιο πρίσμα βλέπεις τον κόσμο, τι θέλεις να κάνεις στη ζωή σου και πώς αντιμετωπίζεις την καθημερινότητά του.

Οι δύο ενήλικες της ιστορίας, αντιπροσωπεύουν το ρεαλισμό, τη σκληρή πλευρά της πραγματικότητας και την κυνικότητα, ενώ τα δυο παιδιά είναι η καθαρή παιδική ματιά απέναντι στον κόσμο. 0σο πιο λίγα ξέρεις, τόσο πιο πολύ τολμάς...

Αν και το «In America» δεν έχει καμιά σχέση με τις δυο προηγούμενες ταινίες του Τζιμ Σέρινταν, κρατάει το ενδιαφέρον, φτιάχνει ζεστή ατμόσφαιρα μέσα σε μια σκληρή πραγματικότητα και συνδυάζει άψογα το ρεαλισμό με το μαγικό στοιχείο και το θαύμα. Ο Σέρινταν χωρίς απωθημένα και μιζέρια φτιάχνει μια αισιόδοξη ταινία για την ανθρώπινη υπόσταση και τα όρια της ψυχής.

Κοινωνική περιπέτεια αμερικανικής παραγωγής 2003. Σκηνοθεσία: Τζιμ Σέρινταν. Με τους: Πάντι Κονσιντάιν, Σαμάνθα Μόρτον, Σάρα Μπόλιζερ, Εμα Μπόλιζερ, Τζίμον Χούνσου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ