Παρασκευή 16 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Φτάνει πια!

Ανακοίνωση του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας

«Το έγκλημα σε βάρος της ζωής μας συνεχίζεται. Μέσα σε τέσσερις μέρες, 3 νεκροί συνάδελφοι, στα έργα του ΜΕΤΡΟ στην Ηλιούπολη, στην Πάτρα και στον ΟΣΕ στον Ασπρόπυργο», καταγγέλλει, με ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας.

Το συνδικάτο συνεχίζει: «Αμέτρητος πια είναι ο κατάλογος των νεκρών συναδέλφων, θυσία στο Μινώταυρο του καπιταλιστικού κέρδους, στο όνομα της μεγάλης ιδέας της Ολυμπιάδας, στο όνομα της ισχυρής Ελλάδας. Είναι ολοφάνερο ότι, για την κατάσταση αυτή, υπεύθυνη είναι η (με την κυβερνητική κάλυψη) ασυδοσία της εργοδοσίας. Τα 10ωρα, 12ωρα, 14ωρα, η εντατικοποίηση, η έλλειψη στοιχειωδών μέτρων ασφάλειας, η χρησιμοποίηση ανειδίκευτου, φτηνού δυναμικού, η απουσία ελέγχων, η ουσιαστική ατιμωρησία των υπευθύνων.

Φαίνεται ότι η κυβέρνηση και η αλλαγή, που επαγγέλλεται ο νέος αρχηγός της, δεν είχαν τα περιθώρια να ασχοληθούν με τη ζωή των εργατών, "έπρεπε να προλάβουν τις ευκαιρίες, να μειώσουν τις αποστάσεις για να βγουν μπροστά στην κούρσα της ένταξης στους ισχυρούς της Γης" (Ανδρέας Παπανδρέου). Μόνο, που αυτό σημαίνει συνέχιση της ίδιας εγκληματικής πολιτικής σε βάρος μας με άλλο περιτύλιγμα.

Η κατάσταση που ζούμε είναι το αποτέλεσμα των κοινωνικών διαλόγων, του κοινωνικού εταιρισμού και της ταξικής ειρήνης, που χρόνια τώρα μεθοδεύουν οι πλειοψηφίες στην ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ».

Απευθυνόμενο το συνδικάτο στους οικοδόμους, υπογραμμίζει: «Πρέπει να έχει γίνει πλέον καθαρό σε όλους μας ότι η λογική που λέει ότι υποχωρώ στα αφεντικά γιατί έχω ανάγκες, μόνο εξαθλίωση και θάνατο μπορεί να μας εξασφαλίσει. Το "κέρδος" μας βρίσκεται στη συσπείρωσή μας και στον αγώνα μας. Δε θα είμαστε αντάξιοι των αγωνιστικών μας παραδόσεων και των αγώνων της τάξης μας, αν μοιρολατρικά αποδεχτούμε αυτήν την κατάσταση. Είναι ντροπή για τους εργάτες, αλλά και για τον άνθρωπο, στο 2004 να ζει σε συνθήκες αρχαίας Ρώμης.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. Αυτή πρέπει να είναι η απόφασή μας. Ανθρώπινες συνθήκες δουλιάς, ουσιαστικά μέτρα ασφάλειας. Ανθρώπινες αμοιβές για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας. Δεν μπορεί να συνεχίζεται άλλο η ανθρωποσφαγή στο βωμό των κερδών του κεφαλαίου. Η απάντησή μας πρέπει να είναι μια: Συνέχιση της πάλης μας, αξιοποιώντας όλες τις πρόσφορες μορφές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ