Παρασκευή 16 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ψηφοθηρία μέσω του δημοσίου

Το δημόσιο πάντα υπήρξε ένα δυνατό χαρτί στα χέρια της εκάστοτε κυβέρνησης για εκμαυλισμό συνειδήσεων καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας της, για πολιτικό εκβιασμό των ψηφοφόρων και ψηφοθηρία ενόψει εκλογικών αναμετρήσεων. Ο κανόνας αυτός ισχύει και σήμερα παρά τα όσα περί του αντιθέτου λέγονται. Πρόσφατα η διοίκηση του ΑΣΕΠ έδωσε στη δημοσιότητα το σχέδιο προκήρυξης για προσλήψεις περίπου 3.500 υπαλλήλων στο δημόσιο με διαγωνισμό που θα γίνει ...το Μάη. Χτες ο υφυπουργός Δημόσιας Διοίκησης, Ν. Μπίστης, ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει τα κονδύλια για εξάμηνη ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), ενώ μετά τις εκλογές θα ξεπαγώσουν οι διαδικασίες για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στα εν λόγω Κέντρα, όπου οι ήδη εργαζόμενοι σε αυτά έχουν πολλούς λόγους να προσδοκούν μονιμοποίηση και η κυβέρνηση έχει τώρα όλους τους λόγους να ενθαρρύνει αυτές τις προσδοκίες. Επίσης, ο Κ. Σκανδαλίδης δήλωσε χτες πως το υπουργείο του είναι υπέρ της μονιμοποίησης των περίπου 30.000 υπαλλήλων που εργάζονται στο δημόσιο με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά μπήκε μπροστά και η μηχανή προσλήψεων εργαζομένων με καθεστώς μερικής απασχόλησης. Πριν μερικές μέρες στάλθηκε στους ενδιαφερόμενους φορείς η έγκριση των σχετικών αιτημάτων τους και χτες με πρόσκληση της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) προκηρύχτηκαν οι πρώτες 144 θέσεις κοινωνιολόγων, ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών που θα στελεχώσουν, κυρίως, τα τοπικά συμβούλια εγκληματικότητας. Οι επιλεγέντες που θα προσληφθούν άμεσα, θα απασχοληθούν σε υπηρεσίες του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, σε 78 δήμους και 60 αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας.

Αυτό είναι το κυβερνητικό κόμμα, αυτός είναι ο δικομματισμός: Πελατειακές σχέσεις, «δούναι και λαβείν», προκλητική καλλιέργεια προσδοκιών για επαγγελματική αποκατάσταση με αντάλλαγμα την ψήφο, εκβιασμός και λεηλασία των συνειδήσεων, εκμετάλλευση της δεινής θέσης των ανέργων, των νέων, όσων ψάχνουν για μια θέση στον ήλιο.


Γ. Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ