Παρασκευή 16 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ
Συγκέντρωση οργανώνει το Συντονιστικό των σωματείων

Ερώτηση από το ΚΚΕ στη Βουλή

«Ο συντονισμός μας, η κοινή μας δράση, η ανάληψη αγωνιστικών πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της κατάστασης, με καταδίκη πολιτικών αιτίων και αιτιών, ο ταξικός προσανατολισμός του συνδικαλιστικού κινήματος, κόντρα στη συναίνεση και στο συμβιβασμό, είναι βασική προϋπόθεση αποτελεσματικού αγώνα». Αυτό υπογραμμίζει με ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων ΟΤΑ και καλεί κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη, κάθε απολυμένο και απολυμένη να δώσουν μαζικό «παρών» στη συγκέντρωση που διοργανώνει τη Δευτέρα 26 του Γενάρη, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας.

Στο μεταξύ, Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος, με την οποία επισημαίνει τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης αλλά και του Δήμου Περιστερίου, οι οποίοι οδηγούν στην ανεργία 180 εργαζόμενους που προσλήφθηκαν μέσω των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης (ΤΣΑ). Ο βουλευτής του Κόμματος ζητά να ανακληθούν οι απολύσεις που έχει ανακοινώσει ο δήμος και να εξασφαλιστεί για όλους τους εργαζόμενους σταθερή δουλιά με ουσιαστικά μισθολογικά, ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.

Παράλληλα, χτες, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εργατικών και κοινωνικών φορέων στο Δήμο Περιστερίου όπου και αποφασίστηκε ο συντονισμός και η κοινή δράση για να αντιμετωπιστεί συνολικά η αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική, που είναι υπεύθυνη για τις 180 απολύσεις εργαζομένων από το Δήμο Περιστερίου.

Στη σύσκεψη, που έγινε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Περιστερίου, ανταποκρίθηκαν πολλοί φορείς της πόλης και κατέληξαν σε κοινό πλαίσιο αιτημάτων, το οποίο θα παραδώσουν στο δήμαρχο. Με αυτό απαιτούν να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος, να ανακληθούν οι απολύσεις, πλήρη δουλιά, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και κατάργηση της μερικής απασχόλησης. Καταγγέλλουν ταυτόχρονα την πολιτική της κυβέρνησης που οδηγεί τους εργαζόμενους από την ανεργία σε χειρότερες συνθήκες εργασίας.

Αυτό που εκφράστηκε απ' όλους ήταν ότι δεν πρέπει να αντιμετωπίσουν τις 180 απολύσεις στο Δήμο Περιστερίου μεμονωμένα. Είναι αποτέλεσμα και αυτές, όπως και άλλες που γίνονται την τελευταία περίοδο, μιας συνολικότερης πολιτικής που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια και συρρικνώνει διαρκώς δικαιώματα και κατακτήσεις. Γι' αυτό τόνισαν ότι πρέπει να αντιμετωπίσουν με κοινό μέτωπο αυτή την πολιτική. Μετά τη σύσκεψη οι φορείς βρέθηκαν στο πλευρό των 180 εργαζομένων που συνεχίζουν την κατάληψη στο δημαρχείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ