Παρασκευή 16 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΕΡΟΣΥΝΟΔΟΙ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ»
Αταλάντευτα στον αγώνα

Οι απεργοί ιπτάμενοι συνοδοί - φροντιστές της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» δεν υποστέλλουν τη σημαία του αγώνα, που ξεκίνησαν εδώ και 48 μέρες, αρνούμενοι να εργαστούν σε συνθήκες «ιπτάμενου Νταχάου», στη νέα εταιρία «Ολυμπιακές Αερογραμμές».

Οι απεργοί αεροσυνοδοί συγκεντρώθηκαν χτες το μεσημέρι στα Προπύλαια και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαρ. Τρικούπη. Εκπρόσωποι του προεδρείου της Ενωσης Ιπταμένων Συνοδών - Φροντιστών (ΕΙΣΦ) συναντήθηκαν για λίγα λεπτά με τον γραμματέα Συνδικαλιστικού του ΠΑΣΟΚ Γ. Κουτσούκο.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΕΙΣΦ Ταξιάρχης Χρήστου, ο Γ. Κουτσούκος είπε ότι το κόμμα έχει εξαντλήσει την παρεμβατική του ικανότητα και τους προέτρεψε να επιστρέψουν στην εργασία τους!

Σημειώνεται ότι ο νόμος, που ψήφισε πρόσφατα η κυβερνητική πλειοψηφία για τη λειτουργία των υπό ιδιωτικοποίηση «Ολυμπιακών Αερογραμμών», προβλέπει την πλήρη ανατροπή εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων των αεροσυνοδών, με παράλληλη αύξηση των ωραρίων απασχόλησης και δραστική μείωση των μηνιαίων αποδοχών (από 350 μέχρι και 600 ευρώ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ