Κυριακή 18 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Θέλουν να εξαπατήσουν πάλι την εργατική τάξη

Δήλωση του Γιώργου Μαυρίκου στο «Ριζοσπάστη»

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, ενόψει και της αυριανής συνάντησης ΓΣΕΕ-ΣΕΒ, ο Γιώργος Μαυρίκος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, με δήλωσή του στο «Ρ» σημειώνει:

«Στις προεκλογικές ανάγκες του δικομματισμού από αύριο θα εμπλέξουν και την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΕΒ και πλειοψηφία της ΓΣΕΕ θα προσπαθήσουν να σύρουν το χορό μιας στημένης "κοκορομαχίας" στην πλάτη της εργατικής τάξης. Ολοι αυτοί οι παράγοντες που έχουν εγκληματήσει σε βάρος των μισθωτών, όλοι αυτοί οι νεκροθάφτες των λαϊκών αναγκών, αυτοί οι συνέταιροι που ευθύνονται για τη φτώχεια, την ανεργία και την αγωνία των εργατικών οικογενειών, τώρα, μπροστά στις εκλογές, θα προσποιηθούν ο καθένας "για την πάρτη του" πως τάχα είναι ο "πιο υπεύθυνος", ο "πιο δίκαιος", ο "πιο σωστός" κλπ.

Οι φίλαρχοι του ΠΑΣΟΚ, οι βαρόνοι της ΝΔ, οι άνθρωποί τους στο ΣΕΒ και στη ΓΣΕΕ θα "κριτικάρουν" αλλήλους με ένα στόχο: Να εξαπατήσουν για μια ακόμα φορά την εργατική τάξη.

Η αλήθεια όμως βρίσκεται αλλού. Και για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση θα αντιπαρατεθούν δύο γραμμές. Απ' τη μια όλοι εκείνοι που στοχεύουν στη χειραγώγηση των εργαζομένων, στην ιδεολογική, πολιτική και οικονομική υποταγή τους στο κεφάλαιο. Και από την άλλη οι ταξικές δυνάμεις που μάχονται αταλάντευτα για τη χειραφέτηση της εργατικής τάξης και των συμμάχων της.

Στα πλαίσια αυτά καλούμε τους εργαζόμενους να σταθούν στο ύψος των αναγκών τους και να μην επιτρέψουν στο δικομματισμό και στα δεκανίκια του να τους ξεγελάσουν ξανά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ