Κυριακή 18 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
20ό ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Με στόχο την ενίσχυση του ταξικού μετώπου

Σε μια περίοδο που βρίσκεται σε εξέλιξη η πιο βάρβαρη επίθεση του μεγάλου κεφαλαίου ενάντια σε δικαιώματα και κατακτήσεις εργαζομένων, ξεκινάει την ερχόμενη Παρασκευή το 20ό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας. Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί με την εκλογή νέας διοίκησης και αντιπροσώπων στη ΓΣΕΕ.

Για τους στόχους και τη σημασία του Συνεδρίου της Ομοσπονδίας μίλησαν στο «Ρ» δύο συνδικαλιστές οικοδόμοι, μέλη της διοίκησης της Ομοσπονδίας, από τη Θεσσαλονίκη και τα Γιάννενα.

Ο Χάρης Κουτσουράς, γραμματέας του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, επισήμανε ότι η Ομοσπονδία είναι μία από τις μεγαλύτερες στον ιδιωτικό τομέα και αποτελεί την αιχμή του δόρατος για το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Γι' αυτό το λόγο το συνέδριο έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς με τις αποφάσεις του σηματοδοτεί την πορεία του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Θα συζητηθούν εκτός από τα ιδιαίτερα προβλήματα του κλάδου τα γενικότερα, που αντιμετωπίζει όλη η εργατική τάξη από την αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ και μεγάλου κεφαλαίου. Το πιο ουσιαστικό όμως είναι ότι θα εξετάσουμε όλα τα ζητήματα κάτω από ταξική σκοπιά και οι αποφάσεις θα παρθούν σε αγωνιστική κατεύθυνση για να δοθεί προοπτική στην πάλη μας. Στο συνέδριο θα συζητηθούν οι στόχοι και οι προτάσεις του ΠΑΜΕ καθώς η Ομοσπονδία αποτελεί σήμερα ένα από τα βασικά του στηρίγματα και συμμετέχει ενεργά στη δράση του.

Ο Νίκος Χρύσης, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Ιωαννίνων, τόνισε ότι το συνέδριο της ταξικής Ομοσπονδίας Οικοδόμων θα χαράξει την αγωνιστική πορεία των οικοδόμων για τα επόμενα χρόνια και το πώς θα αντιμετωπίσει την επίθεση που δέχεται ο κλάδος και όλοι οι εργαζόμενοι. Θα αποφασίσουμε τον «μπούσουλα» που θα βαδίσουμε τα επόμενα τρία χρόνια για να αντιμετωπίσουμε ζητήματα όπως την περάτωση των μεγάλων έργων μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες που αφορούν τον κλάδο, αλλά κυρίως την επίθεση που δέχεται όλη η εργατική τάξη από τις πολιτικές της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης με στόχο να φορτώσουν στις πλάτες μας κι άλλα βάρη.

  • Σε 24ωρη απεργία προχωράνε οι οικοδόμοι της Αθήνας την Τρίτη 20 του Γενάρη με απόφαση του Συνδικάτου Οικοδόμων και συγκέντρωση στις 10 το πρωί έξω από το υπουργείο Εργασίας, διαμαρτυρόμενοι για τους θανάτους των τεσσάρων συναδέλφων τους από τις αρχές του χρόνου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ