Σάββατο 24 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ
ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ
Ο αγγουροπατατοκυνηγός ξανά στα κανάλια

Αφού μπάφιασαν τον κόσμο με τα κασκόλ, τους κουραμπιέδες, τα μελομακάρονα και τα προσκυνήματα και είδαν ότι το εγχείρημα άρχισε να ξεφουσκώνει, έβγαλαν από τις φαρέτρες τους γνωστούς και δοκιμασμένους γραφικούς. Πάλι η τιμή της πατάτας και των αγγουριών σε «διάλογο» με τους εμπόρους κι όχι με τους αγρότες, που τους αντιμετωπίζουν με χημικά οι καθεστωτικοί ματατζήδες, στην όποια διαμαρτυρία τους. Η οποία βεβαίως αποκρύπτεται από τα κανάλια. Γεμάτος απορία ο υφυπουργός ρωτούσε τους μεγαλέμπορους και εισαγωγείς το πρωί της Δευτέρας για τις τιμές και «ενδιαφερόταν» αν οι τιμές θα σταθεροποιηθούν και πότε. Η είδηση βέβαια δεν είναι η παρουσία του στην κεντρική αγορά, αλλά το γεγονός ότι λησμόνησε να φορέσει κασκόλ…

ΟΙΚΟΑΛΙΕΥΜΑΤΑ
Προς κατακρεούργηση και το Γουδί

Oπως όλα δείχνουν και το Γουδί θα «γηπεδοποιηθεί» μετά τη Φιλαδέλφεια και το Νέο Φάληρο. Οι ιδιοκτήτες των εταιριών (Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός) και οι οπαδοί - ψήφοι είναι πολύ πιο απαραίτητοι στο ΠΑΣΟΚ, από την ποιότητα ζωής των κατοίκων των περιοχών και γενικά το περιβάλλον. Οι Γιαννοβασωβενιζέλοι σε ρόλο οικοβαρβάρων.

Εκαστος εφ ω ετάχθη

Οι κάτοικοι στο Λαγονήσι υπερασπίζονται την παραλία. Οι ΠΑΣΟΚοι με τα ΜΑΤ προσπαθούν να επιβάλλουν το ξεπούλημα της περιοχής τους. Την προηγούμενη Κυριακή, όταν ο George μιλούσε για «συμμετοχική» δημοκρατία!

ΚΑΙ ΟΙΚΟΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Πρόταση για ένα Σύγχρονο Αναλυτικό Πρόγραμμα - Μια ολιστική οικολογική προοπτική

Ενα πρωτότυπο, σημαντικό και αξιόλογο εγχείρημα από τον πανεπιστημιακό Ι. Χατζηγεωργίου που με τη συγκεκριμένη του πρόταση - για συζήτηση κυρίως - προσπαθεί να δει (και να δούμε) τα αναλυτικά προγράμματα με εντελώς διαφορετική οπτική. Μέσω της ολιστικής προσέγγισης και της οικολογικής προοπτικής. Εγχείρημα δύσκολο, αλλά άκρως ενδιαφέρον. Δεν υπάρχουν απαντήσεις, όπως και λύσεις προκάτ σ’ έναν πλανήτη που κινδυνεύει το Αύριό του από το καταστροφικό οικονομικό πρότυπο που ακολουθείται. Είναι βέβαιο ότι θα πρέπει να αναθεωρηθούν και να επαναδιατυπωθούν πολλές παγιοποιημένες απόψεις στο χώρο της Παιδείας και κυρίως στα αναλυτικά προγράμματα που αγνοούν σχεδόν ολοσχερώς την οικολογική διάσταση. Το παρόν βιβλίο, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ατραπός», ερωτήματα για συζήτηση θέτει και σίγουρα θα πρέπει να ακολουθήσει ένας σοβαρός διάλογος σε πάρα πολλά από αυτά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ