Σάββατο 24 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΛΑ
Συμπληρωματικές απολογίες

Συμπληρωματική απολογία ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή, Λ. Ζερβομπεάκου, κλήθηκαν χτες να δώσουν οι φερόμενοι ως μέλη του ΕΛΑ Χρ. Τσιγαρίδας, Αγ. Κανάς, Ε. Αθανασάκη, Κ. Αγαπίου και Μ. Κασσίμης, μετά την απαγγελία νέων κατηγοριών εις βάρος τους, σε βαθμό κακουργήματος. Οι νέες διώξεις αφορούν τη συμμετοχή τους σε εκρήξεις με στόχους κοινωφελείς οργανισμούς την περίοδο 1986-87, την πολιτική ευθύνη των οποίων είχε αναλάβει τότε ο ΕΛΑ.

Το πρωί ο Λ. Ζερβομπεάκος είχε μεταβεί στις φυλακές Κορυδαλλού προκειμένου να λάβει απολογίες και από τους Αγ. Κανά, Ε. Αθανασάκη και Κ. Αγαπίου.

Ο Κ. Αγαπίου αρνήθηκε να απολογηθεί, ενώ ο Α. Κανάς και η Ε. Αθανασάκη πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την προσεχή Πέμπτη. Προθεσμία για να απολογηθεί στον εφέτη-ανακριτή την ερχόμενη Παρασκευή πήρε και ο Μ. Κασσίμης, ο οποίος είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ο φερόμενος ως μέλος του ΕΛΑ Χρ. Τσιγαρίδας, στην απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες εις βάρος του, ενώ ο συνήγορός του υποστήριξε ότι το σκεπτικό του συμβουλίου εφετών, (σύμφωνα με το οποίο δεν είναι παραγεγραμμένες οι ενέργειες για τις οποίες κατηγορείται ο Τσιγαρίδας), αποτελεί δυσμενέστερη μεταχείριση για τον κατηγορούμενο και είναι παράνομο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νέος κύκλος απολογιών άρχισε μόλις 17 ημέρες πριν ξεκινήσει η δίκη τους στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Η υπόθεση των οκτώ εκρήξεων σε δημόσιες υπηρεσίες την περίοδο 1986-87 διαχωρίστηκε από την κύρια υπόθεση του ΕΛΑ, με το αιτιολογικό ότι ο χρόνος παραγραφής των αδικημάτων δεν έληξε στην 15ετία αλλά θα λήξει στην 20ετία. Για το λόγο αυτό, η συγκεκριμένη υπόθεση διαχωρίστηκε από την κύρια υπόθεση του ΕΛΑ που θα εκδικαστεί στις 9 Φλεβάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ