Σάββατο 24 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διώκεται για απάτη και εκβιασμό

Ελεύθερος αφέθηκε με απόφαση του εισαγγελέα, προκειμένου να δικαστεί σε τακτική δικάσιμο, ο υπάλληλος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που διώκεται για απάτη - εκβιασμό σε βάρος ομογενούς. Ο Παναγιώτης Τερζίδης, υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών, αποσπασμένος στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, είχε την ευθύνη γνωμοδότησης στις αιτήσεις των ομογενών για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας.

Στις 14 Γενάρη, ζήτησε από την ομογενή Τατιάνα Κανάκη, που είχε καταθέσει αίτηση συνοδευόμενη από τα σχετικά δικαιολογητικά, το ποσό των 500 ευρώ για να «ικανοποιηθεί» το αίτημά της, αποκρύπτοντας πως είχε ήδη συνταχθεί η απαραίτητη θετική γνωμοδότηση την προηγούμενη ημέρα (13 Γενάρη), διότι πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις.

Στις 21 Γενάρη, η ομογενής πήγε στο γραφείο του υπαλλήλου και του παρέδωσε τα χρήματα, που προηγούμενα είχαν προσημειωθεί από την Αστυνομία. Αμέσως μετά τη σύλληψή του, ο Π. Τερζίδης παραπέμφθηκε με τη διαδικασία του αυτόφωρου. Χθες οδηγήθηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, το οποίο τελικά έκρινε πως επειδή η απάτη έγινε σε προγενέστερο χρόνο, δε διώκεται με τη διαδικασία του αυτόφωρου. Ετσι αφέθηκε ελεύθερος και θα οδηγηθεί σε τακτική δικάσιμο.

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή του, χθες το ΥΠΕΞ ανακοίνωσε πως προχώρησε σε αναστολή των καθηκόντων του συγκεκριμένου υπαλλήλου και εντός των επόμενων 15 ημερών θα συγκληθεί το υπηρεσιακό συμβούλιο για να τον θέσει σε αργία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ