Παρασκευή 23 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρέλυσε η Βόρεια Ελλάδα

Με αλυσίδες γινόταν η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στα ορεινά της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας και στο μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου στα πεδινά. Διακοπές ρεύματος λόγω βλάβης σημειώθηκαν στην Κοζάνη.

Ισχυροί βόρειοι άνεμοι, που ξεπερνούσαν σε ένταση και τα δέκα μποφόρ, έπνεαν από τις πρώτες πρωινές ώρες χτες στο βόρειο Αιγαίο με αποτέλεσμα να διακοπούν όλες οι θαλάσσιες συγκοινωνίες προς και από τα νησιά Θάσο και Σαμοθράκη.

Στη Θάσο σημειώθηκε σφοδρή χιονοθύελλα. Πυκνό χιόνι έπεφτε από το πρωί σ' ολόκληρη σχεδόν την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, ακόμα και σε πεδινές περιοχές, με αποτέλεσμα να σημειωθούν σοβαρά προβλήματα στις συγκοινωνίες και σχεδόν για ολόκληρη την ημέρα χτες να έχει σταματήσει η διεξαγωγή της κυκλοφορίας από το 17ο έως το 71ο χιλιόμετρο Αλεξανδρούπολης - Ορεστιάδας στον Εβρο. Με αλυσίδες κινούνταν τα οχήματα στο μεγαλύτερο τμήμα του επαρχιακού ορεινού οδικού δικτύου στους νομούς Δράμας και Καβάλας, ενώ χιόνιζε και σε αστικά κέντρα της περιοχής, όπως στην Καβάλα και την Ξάνθη. Πολλοί οδηγοί φορτηγών αποκλείστηκαν με τα οχήματα τους για ώρες στην Εγνατία Οδό στα όρια του νομού Κομοτηνής λόγω χιονοθύελλας. Στους νομούς Εβρου και Ροδόπης η κυκλοφορία γινόταν με πολύ μεγάλη δυσκολία και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Με καθυστερήσεις πραγματοποιούνταν οι αφίξεις αεροσκαφών στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» λόγω της κακοκαιρίας, ενώ στη διάρκεια της προχτεσινής νύχτας δεν έγινε καμία άφιξη. Εξαιτίας της χιονόπτωσης ματαιώθηκαν οι πτήσεις στα αεροδρόμια Καβάλας και Αλεξανδρούπολης

Κλειστά έμειναν χτες τα σχολεία στους νομούς Θεσσαλονίκης, Φλώρινας, Κοζάνης, Γρεβενών, σε όλη τη Θράκη και στη Θάσο. Επίσης, κλειστό θα παραμείνει και το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΣ του ΤΕΙ-Θ τυχόν προγραμματισμένες εξετάσεις εργαστηριακών μαθημάτων θα μεταφερθούν σε ημερομηνίες που θα οριστούν από τα τμήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ