Παρασκευή 23 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
(Ν)ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΙΘΩΝΙΑΣ
Η κυβέρνηση τρέχει τώρα να τη μαζέψει

Αποσκοπούσε στον αποχαρακτηρισμό 17.500 στρεμμάτων δάσους, ώστε ο μεγαλοεργολάβος ιδιοκτήτης του Πόρτο Καρράς να χτίσει 2.500 βίλες!

Αυτό το δάσος θέλει να μετατρέψει σε τσιμέντο η κυβέρνηση
Αυτό το δάσος θέλει να μετατρέψει σε τσιμέντο η κυβέρνηση
Ντράπηκε ακόμη και η κυβέρνηση με την προχτεσινή σκανδαλώδη τροπολογία που πέρασε στο λεγόμενο αναπτυξιακό νόμο και με την οποία - ανασταίνοντας χουντικούς νόμους - έδινε το δικαίωμα σε ιδιοκτήτη μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας της Σιθωνίας Χαλκιδικής (Πόρτο Καρράς) να τσιμεντώσει τεράστιες δασικές εκτάσεις, και χτες έσπευσε μέσω του υπουργού Οικονομίας, Ν. Χριστοδουλάκη, να τη μαζέψει!

«Η τροπολογία η οποία συζητήθηκε από ορισμένους βουλευτές χτες και δυστυχώς ψηφίστηκε αργά το βράδυ, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον αναπτυξιακό νόμο», δήλωσε συγκεκριμένα γεμάτος περισσή υποκρισία ο Ν. Χριστοδουλάκης, λες και δεν ανήκει στην ίδια κυβέρνηση. «Και γι' αυτό - πρόσθεσε - σε συνεργασία με την κα Παπανδρέου, η οποία επίσης διαφωνεί με την τροπολογία αυτή, θα καταργηθεί με το αμέσως επόμενο νομοσχέδιο, το οποίο θα έρθει. Η τροπολογία δεν πρόκειται να εφαρμοστεί».

Δε διευκρίνισε βέβαια ο υπουργός αν αυτή η νέα τροπολογία θα έρθει πριν ή μετά τις εκλογές και τι ακριβώς θα περιλαμβάνει, δηλαδή αν θα αφήνει και πάλι περιθώρια να φυτρώσει τσιμέντο στο δάσος...

Με την τροπολογία αυτή αποχαρακτηριζόταν μια τεράστια έκταση 17.500 στρεμμάτων δάσους του Πόρτο Καρράς στη Σιθωνία Χαλκιδικής που έχει περάσει στην ιδιοκτησία του ομίλου της τεχνικής εταιρίας «Ολυμπιακή Τεχνική» του μεγαλοεργολάβου Στέγγου. Σημειώνεται ότι το συγκρότημα αγοράστηκε κοψοχρονιάς από την Εθνική Τράπεζα και στη συνέχεια με άλλη τροπολογία επιτράπηκε να λειτουργήσει ιδιωτικό καζίνο. Πέρσι η κυβέρνηση διάλεξε το Πόρτο Καρράς για τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ πληρώνοντας μεγάλο μέρος των επενδύσεων που έγιναν για την ανάπλασή του.

Ο μεγαλοεργολάβος και μεγαλοξενοδόχος Στέγγος είχε ανακοινώσει - πολύ πριν κατατεθεί η «φωτογραφική» διάταξη που τον εξυπηρετεί - ένα πρόγραμμα κατασκευής 2.500 πολυτελών κατοικιών μέσα στο δάσος με σκοπό να τις μισθώσει ή να τις πωλήσει, καθώς και άλλων τουριστικών εγκαταστάσεων (γήπεδο γκολφ, μαρίνα, κ.ά.).

Οι κάτοικοι του Δήμου Σιθωνίας και ειδικότερα του Δημοτικού Διαμερίσματος Νέου Μαρμαρά, εδώ και χρόνια βρίσκονται σε αντιπαράθεση με την εταιρία που, όπως καταγγέλλουν, στο όνομα του κέρδους και με την ανοχή της κυβέρνησης, οικειοποιείται τον αιγιαλό, έχει ήδη καταστρέψει μέρος του δάσους κόβοντας εκατοντάδες πεύκα. Επίσης, θέλει να βάλει στο χέρι και τις πηγές από τις οποίες υδροδοτείται η περιοχή, προκειμένου να εξασφαλίσει την υδροδότηση των 2.500 κατοικιών και κυρίως τη συντήρηση του γηπέδου γκολφ.

«Οι επιπτώσεις στον τόπο μας θα είναι τρομακτικές. Θα αντισταθούμε με κάθε τρόπο», δήλωσε στο «Ρ» ο Τάσος Τζίμος, δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Σιθωνίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ