Σάββατο 24 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Επέμβαση της ΛΠΕΡ στην εσωκομματική διαπάλη στο ΚΚΡΟ

Οπως καταγγέλλει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ), στις 17/1 η Εκτελεστική Επιτροπή (ΕΕ) της Λαϊκο-πατριωτικής Ενωσης Ρωσίας (ΛΠΕΡ), στην οποία είναι πρόεδρος ο επιχειρηματίας Γκ. Σεμίγκιν, έστειλε «κλειστή επιστολή στις περιφερειακές οργανώσεις του ΚΚΡΟ και της ΛΠΕΡ» με την οποία ζητά από τις τοπικές οργανώσεις «να εκτιμήσουν αντικειμενικά τη δραστηριότητα της ηγεσίας του ΚΚΡΟ. Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΕΕ της ΛΠΕΡ προσπαθεί να διευθύνει το μεγαλύτερο πολιτικό κόμμα της χώρας», τονίζεται στην ανακοίνωση του ΚΚΡΟ, που συνεχίζει: «Ολα αυτά θυμίζουν το παραμύθι με το νάνο που ανέβηκε στο σβέρκο του γίγαντα και προσπάθησε να τον καθοδηγήσει. Είναι πολύ καλά γνωστό πως ακριβώς το ΚΚΡΟ είναι η βασική οργάνωση του πατριωτικού κινήματος με μαζικές οργανώσεις και διευρυμένο δίκτυο τοπικών οργανώσεων. Η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών της ΛΠΕΡ είναι κομμουνιστές. Από αυτήν την άποψη οι εντολές του κ. Σεμίγκιν και της ομάδας του να "συζητηθούν και να καταδικαστούν" οι ενέργειες της ηγεσίας του ΚΚΡΟ είναι παράλογες κι ανόητες.

Μάλλον ο κ. Σεμίγκιν δεν καταλαβαίνει πλήρως τις αρμοδιότητές του. Αντί να συγκεντρωθεί στην κινητοποίηση του μαζικού πατριωτικού κινήματος, στον αγώνα για τα συμφέροντα του λαού, στις ενέργειες ενάντια στην καταστροφική πολιτική του Πούτιν, ασχολείται με μικρές ίντριγκες, προσπαθώντας να αναμειχθεί στις εσωτερικές υποθέσεις του ΚΚΡΟ. Από πού κι ως πού;

Αλλά ακόμη πιο απροκάλυπτη είναι η ανακοίνωση της ΕΕ της ΛΠΕΡ σχετικά με την επιδίωξη "περάσματος των πατριωτικών στελεχών σε επαγγελματική βάση", με την απότομη αύξηση, τριπλασιασμό, των επαγγελματικών στελεχών της. Είναι φανερό πως αυτός ο "επαγγελματισμός" έχει να κάνει με τις προσπάθειες εξαγοράς στελεχών του ΚΚΡΟ από το πορτοφόλι του κ. Σεμίγκιν. Πιο σωστά, από χρήματα που διαθέτει μια άγνωστη έως τώρα πηγή. Αφού είναι γνωστό ότι ο πρόεδρος της ΕΕ της ΛΠΕΡ δεν έχει ούτε εργοστάσια, ούτε πετρελαιο-δουλιές, ούτε ορυχεία πολύτιμων λίθων, από πού είναι αυτά τα χρήματα του κ. Σεμίγκιν;

Ομως η ουσία δεν είναι εδώ. Κανένα σοβαρό κόμμα στον κόσμο δεν μπορεί να επιτρέψει οι χρηματοδότες του να αρχίζουν να το διευθύνουν. Ο οποιοσδήποτε υποστηρικτής του ΚΚΡΟ μπορεί να καταθέσει χρήματα στο λογαριασμό του κόμματος. Αυτούς τους οικονομικούς πόρους πρέπει να τους διαχειρίζεται το ίδιο το κόμμα. Η εισροή χρημάτων έξω από το ταμείο του κόμματος είναι ευθεία εξαγορά!

Να προσθέσουμε πως η αύξηση του αριθμού των επαγγελματικών στελεχών που υπόσχεται έως το Δεκέμβρη του 2004, είναι στην κατεύθυνση εξαγοράς ενός τμήματος του κομματικού μηχανισμού έως το 10ο Συνέδριο του ΚΚΡΟ, που έχει καθοριστεί για τον Ιούνη του 2004. Γίνεται φανερό ότι μετά το τέλος της επιχείρησης "ιδιωτικοποίησης" και παραπέρα διάλυσης του ΚΚΡΟ αυτός ο μηχανισμός θα πεταχτεί στο δρόμο ως άχρηστος», καταλήγει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΡΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ