Σάββατο 24 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΚΕΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Οροι του ΚΕΚΡ - ΚΚΡ προς τον υποψήφιο του ΚΚΡΟ

Στη Μόσχα πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου της ΚΕ του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας - Κόμματος Κομμουνιστών της Ρωσίας (ΚΕΚΡ-ΚΚΡ), στην οποία εξετάστηκαν τα ζητήματα της προετοιμασίας του τακτικού συνεδρίου του ΚΕΚΡ-ΚΚΡ που θα διεξαχθεί στις 21-23 Φλεβάρη. Επίσης το Πολιτικό Συμβούλιο της ΚΕ του ΚΕΚΡ-ΚΚΡ κατέληξε στις βασικές θέσεις του Απολογισμού της ΚΕ και καθόρισε τόσο τα μέτρα για την ολοκλήρωση της προετοιμασίας για το συνέδριο, όσο και για την εφαρμογή από τις τοπικές οργανώσεις των απαιτήσεων του Καταστατικού του ΚΕΚΡ-ΚΚΡ, καθώς και του νόμου «Για τα πολιτικά κόμματα».

Το Πολιτικό Συμβούλιο ενέκρινε τέλος ανακοίνωση «Για τη θέση του ΚΕΚΡ-ΚΚΡ στην περίοδο της προετοιμασίας και διενέργειας των προεδρικών εκλογών στη Ρωσική Ομοσπονδία το 2004». Οπως σημειώνει το Γραφείο Τύπου του ΚΕΚΡ-ΚΚΡ, «στην ανακοίνωση αναφέρεται πως η προετοιμασία για τις προεδρικές εκλογές πραγματοποιείται σε συνθήκες αστικής δικτατορίας, περιορισμού των στοιχείων της δημοκρατίας που είναι διακηρυγμένα από το Σύνταγμα, απροκάλυπτης καταπάτησης της ισχύουσας νομοθεσίας από την εξουσία, τις εκλογικές επιτροπές, ακόμη και από το δικαστικό σύστημα. Σ' αυτές τις συνθήκες, χωρίς να αποκλείεται κάτω από ορισμένες συνθήκες το μποϊκοτάρισμα των εκλογών ή το κάλεσμα σε ψήφο ενάντια σε όλους τους υποψηφίους, το Πολιτικό Συμβούλιο της ΚΕ του ΚΕΚΡ-ΚΚΡ διατύπωσε τους εξής όρους για την υποστήριξη από το ΚΕΚΡ-ΚΚΡ του Ν. Χαριτόνοφ υποψηφίου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ) για την Προεδρία της χώρας.

Αυτοί έχουν ως εξής:

- Ζύμωση της ιδέας κι οργάνωση των δυνάμεων για την πραγματοποίηση του απαγορευμένου δημοψηφίσματος.

- Αναγνώριση της ανάγκης του σοσιαλιστικού δρόμου ανάπτυξης για τη Ρωσία.

- Συνδυασμός του αγώνα στην Κρατική Δούμα και στις προεδρικές εκλογές με τη διαρκή οργάνωση της εξωκοινοβουλευτικής πάλης για το σοσιαλισμό και την εξουσία του εργαζόμενου λαού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ