Τρίτη 3 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΟΙ ΜΕΡΕΣ
Οι μάσκες

Οταν ένας κατεργάρης σε ξεγελάσει, δεν έχει πια μούτρα να ξαναφανεί και να ξαναρχίσει τα ίδια. Εκτός αν παρουσιαστεί με διαφορετικό πρόσωπο, δηλαδή αν μασκαρευτεί. Κι αυτό το γελοίο φαινόμενο βιώνουμε τώρα, βλέποντας πολλούς να φιγουράρουν, ξετσίπωτοι, στα τηλεοπτικά παράθυρα, μέχρι και στις λαϊκές αγορές, με μάσκες. Το ένα κόμμα, σαν διπρόσωπος Ιανός, παρουσιάζεται με νέο πρόσωπο μπας και μας κοροϊδέψει πάλι και ξαναβγεί στον αφρό. Το άλλο, πάνω απ' το λυκοτόμαρο, φόρεσε προβιά άκακου αρνιού και βελάζει να δείξει τις καλές του διαθέσεις. Το τρίτο, με την γκορμπατσοφική μάσκα του σοσιαλιστή, τάχα μου, με «ανθρώπινο πρόσωπο», λέει πως θα «διορθώσει» τον καπιταλισμό, κι είναι για τους άλλους δύο υπόδειγμα καλού σοσιαλισμού, τόσο καλού, που το φέρνουν σαν παράδειγμα στο ΚΚΕ, να γίνει κι εκείνο σαν κι αυτούς - τους πήρε ο πόνος, βλέπεις. Υπέρμαχοι της παγκοσμιοποίησης (διάβαζε παγκόσμιας ηγεμονίας του ιμπεριαλισμού), και τσιράκια των ισχυρών στους προληπτικούς πολέμους κατά της «τρομοκρατίας». Φτάνει, λένε, να είναι «νομιμοποιημένοι» οι πόλεμοι και κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν πως «νόμιμος» πόλεμος δεν υπάρχει.

Για μας, όλοι οι πόλεμοι είναι άδικοι και αρπαχτικοί, εκτός απ' την άμυνα και την επανάσταση! Και υιοθετούν όλοι τους το επιχείρημα του αρχιτρομοκράτη για όπλα μαζικής καταστροφής που ακόμα ψάχνει μέχρι και στα γένια του Σαντάμ να τα βρει, ενώ ο ίδιος είναι γεμάτος... Κι ακόμα, προκειμένου ν' αυξηθούν τα κέρδη των καπιταλιστών, είναι πρόθυμοι αποδέκτες όλοι τους των ντιρεκτίβων της ΕΕ, όπως ιδιωτική ασφάλιση, μοίρασμα της μιας θέσης σε δύο, ιδιωτική εκπαίδευση, ιδιωτικοποίηση της Υγείας, ξεκλήρισμα της αγροτιάς, κι ό,τι άλλο σκαρφιστούν οι αφέντες των Βρυξελλών!

Οσο για μας, το ΚΚΕ δηλαδή, δεν έχουμε ανάγκη από μάσκες. Με το ίδιο καθαρό πρόσωπο, εδώ και 85 χρόνια, κάνουμε αγώνα αδιάλλαχτο για δουλιά, υγεία, μόρφωση, πραγματική δημοκρατία, ενάντια στην κεφαλαιοκρατία, λέξη που, άμα την ακούσουν οι πολιτικάντηδές μας, βγάζουν σπυράκια στα μούτρα τους. (Γι' αυτούς είναι η «ξύλινη γλώσσα» που απεχθάνονται, αλλά για μας είναι η γλώσσα της αλήθειας). Και είμαστε το μόνο κόμμα στην ιστορία του τόπου με τους χιλιάδες νεκρούς, φυλακισμένους, εξόριστους στους αταλάντευτους κοινωνικούς αγώνες. Κοιτάζουμε τον καθένα στα μάτια και λέμε: Αυτοί είμαστε, δεν αλλάζουμε και ζητάμε την ψήφο σου. Ψήφο στο ΚΚΕ!


Γιάννης ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ