Τρίτη 3 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Αποκλείουν αντιπροσώπους από ταξικά συνδικάτα

Τον αποκλεισμό 7 αντιπροσώπων αγωνιστικών, ζωντανών συνδικάτων από το 38ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Επισιτισμού - Τουρισμού, που ξεκινάει σήμερα, αποφάσισαν χτες οι δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού. Η προκλητική αυτή απόφαση πάρθηκε χτες με ευθύνη της ΠΑΣΚΕ στην ολομέλεια της Ομοσπονδίας, που συνεδρίασε για τη νομιμοποίηση των αντιπροσώπων του συνεδρίου. Η ΠΑΣΚΕ, με πρόφαση ότι οι αρχαιρεσίες έγιναν εκπρόθεσμες, «έκοψε» αντιπροσώπους από τα Συνδικάτα Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Λευκάδας, του σωματείου στο «Τιτάνια» και του Συνδικάτου Λάρισας.

Με τις αλχημείες αυτές επιχειρεί να παραχαράξει τη θέληση των εργαζομένων και να διαμορφώσει τους αναγκαίους γι' αυτήν και την πολιτική που ακολουθεί συσχετισμούς τόσο στην Ομοσπονδία, όσο και στη ΓΣΕΕ. Σημειώνεται ότι μόλις την προηγούμενη βδομάδα, η ίδια η ΠΑΣΚΕ στο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου του Πειραιά, αξιοποιώντας την πλειοψηφία που έχει, νομιμοποίησε αντιπροσώπους από σωματεία που αποδεδειγμένα είχαν κάνει εκλογές μέχρι και ένα χρόνο μετά την κανονική προθεσμία.

Προφανώς, στη νέα γραμμή της «συμμετοχικής δημοκρατίας», η ΠΑΣΚΕ κρίνει ότι στέκονται εμπόδιο εκείνες οι ταξικές δυνάμεις και εκείνοι οι αντιπρόσωποι που υπερασπίζουν τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων του κλάδου και που με ζωντάνια και αποφασιστικότητα δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή των αγώνων.

Το χτεσινό κρούσμα έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που καταγγέλλει και η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ) στη διακήρυξή της για το Συνέδριο, αναφερόμενη στην κατάσταση στην Ομοσπονδία, τονίζοντας πως: Οι δυνάμεις που κυριαρχούν στην Ομοσπονδία τη μετέτρεψαν σε φορέα υποταγής - κοινωνικού συνομιλητή αποπροσανατολισμού και χειραγώγησης των εργαζομένων. Αποδέχτηκαν και στηρίζουν την πολιτική της λιτότητας και διαπραγματεύονται τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Υποστήριξαν και υποστηρίζουν με πάθος τα αποτελέσματα του «κοινωνικού διαλόγου», που είναι η κατάργηση του 8ωρου, της πλήρους απασχόλησης, η νομιμοποίηση των ελαστικών μορφών.

Η ΔΑΣ από την άλλη, σημειώνει, αγωνίζεται για μια Ομοσπονδία με αγωνιστικό, ταξικό προσανατολισμό. Δεμένη με τους εργαζόμενους, τα σωματεία και τους χώρους δουλιάς δεν περιορίζεται σε διαπιστώσεις, αλλά οργανώνει και θα συνεχίσει να οργανώνει αποφασιστικά την πάλη ενάντια στην ασυδοσία των εργοδοτών για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων. Γι' αυτό η ΔΑΣ καλεί τους εργαζόμενους να ενισχύσουν αποφασιστικά τις ταξικές αγωνιστικές δυνάμεις. Να απορρίψουν μια Ομοσπονδία χειροκροτητή κάθε αντιλαϊκής επιλογής των κυβερνήσεων, των εργοδοτών, της ΕΕ. Να αγωνιστούν χωρίς συμβιβασμούς για: Σταθερή και πλήρη απασχόληση, υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων, δημόσια υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση, δημόσια δωρεάν εκπαίδευση. Τουριστική πολιτική που θα καλύπτει τις ανάγκες των εργαζομένων, ενάντια και στα αντιδραστικά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση και το μεγάλο κεφάλαιο, με τη δικαιολογία των Ολυμπιακών Αγώνων και τέλος για να ενισχυθεί παραπέρα το ΠΑΜΕ, ο ταξικός πόλος στο συνδικαλιστικό κίνημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ