Τρίτη 3 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
Πολυήμερη απεργία των εργαζομένων

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις από την προηγούμενη βδομάδα βρίσκονται οι 38 εργαζόμενοι στη Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Καλλιθέας, διεκδικώντας την καταβολή των αυξήσεων που προέβλεπε η συλλογική σύμβαση εργασίας για το 2003. Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν την απεργία τους μέχρι και το τέλος αυτής της βδομάδας, ενώ μεθαύριο Πέμπτη ο Σύλλογος Εργαζομένων πραγματοποιεί έκτακτη γενική συνέλευση όλων των εργαζομένων του δήμου, προκειμένου να προγραμματιστεί η περαιτέρω αντίδρασή τους.

Παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν και άλλοι εργαζόμενοι σε άλλους δήμους και κυρίως όσοι εργάζονται σε δημοτικές επιχειρήσεις που αξιοποιούνται από δημοτικές αρχές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ για την εφαρμογή και επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, αλλά και την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και τομέων των δήμων.

Χθες τους απεργούς εργαζόμενους επισκέφθηκε ο Δ. Αγκαβανάκης, στέλεχος του ΚΚΕ, ο οποίος επισήμανε ότι το κόμμα στηρίζει τον αγώνα τους και υπογράμμισε πως το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι απόρροια της γενικότερης αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης, που, μεταξύ άλλων, στόχο έχει τη συρρίκνωση του προσωπικού και την απαξίωση υπηρεσιών και τομέων κοινωνικού χαρακτήρα. Τέλος, τους κάλεσε να καταδικάσουν αυτήν την πολιτική και όσους τη στηρίζουν μέσα από τους αγώνες τους, αλλά και με την ψήφο τους, ενισχύοντας το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ