Τρίτη 3 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΩΝ
Εμπρακτη ταξική αλληλεγγύη

Ταξικά πρωτοβάθμια σωματεία, η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ και η Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ στην «Ολυμπιακή» ενίσχυσαν και οικονομικά τον πολυήμερο και σκληρό αγώνα των απεργών

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή εκδήλωση αλληλεγγύης
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή εκδήλωση αλληλεγγύης
Την ταξική τους αλληλεγγύη, το ισχυρό όπλο των εργαζομένων, εξέφρασαν την Κυριακή το βράδυ, πρωτοβάθμια σωματεία της Αθήνας και η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ, στους απεργούς φροντιστές και συνοδούς της «Ολυμπιακής Αεροπορίας», που δίνουν έναν πολυήμερο απεργιακό αγώνα ενάντια στο απάνθρωπο καθεστώς των εργασιακών σχέσεων που τους επιβάλλεται. Οι εκπρόσωποι των συνδικάτων, εκτός από την έμπρακτη συμπαράστασή τους, προσέφεραν στο σωματείο των απεργών 1.000 ευρώ οικονομική ενίσχυση για τον αγώνα τους. Το ίδιο έκανε και η Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ των Εργαζομένων στην «Ολυμπιακή», η οποία συγκέντρωσε 800 ευρώ, τα οποία και πρόσφερε στους απεργούς.

Η πράξη αλληλεγγύης από τα συνδικάτα της Αθήνας έγινε δεκτή με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση από τους απεργούς. Τους γέμισε με κουράγιο για να συνεχίσουν τον αγώνα τους, γεγονός που έγινε φανερό από το δυνατό και παρατεταμένο χειροκρότημά τους, όταν απηύθυναν αγωνιστικό χαιρετισμό οι εκπρόσωποι των σωματείων.

Ο Κώστας Μυτιληνιού, από το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας, πρώτος μετέφερε στους απεργούς την αμέριστη συμπαράσταση του συνδικάτου στο δίκαιο, όπως είπε, αγώνα τους. «Ο αγώνας σας - συνέχισε - είναι δίκαιος ενάντια σε αυτούς που αποφάσισαν ότι πρέπει να ξεπουλήσουν το δημόσιο πλούτο με λιγότερα "βαρίδια", δηλαδή με λιγότερα εργατικά δικαιώματα. Η ενότητά σας είναι συγκλονιστική και οι εργαζόμενοι από άλλους κλάδους παίρνουν κουράγιο από εσάς».

Το θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό των οικοδόμων μετέφερε στους απεργούς ο Κώστας Χατζάρας, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας. Οπως τόνισε, σήμερα όλοι οι εργαζόμενοι βιώνουν την ίδια αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική. «Το κυρίαρχο - είπε - είναι τι θα κάνουμε. Η μοναδική απάντηση είναι η αντίσταση απέναντι σ' αυτήν την πολιτική. Μπαίνει και ένα ερώτημα, ποιους θα ψηφίσουμε στις εκλογές. Θα ψηφίσουμε αυτούς που σήμερα μας σκάβουν το λάκκο;». Το χειροκρότημα ήταν η απάντηση των εργαζομένων.

Τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα των απεργών μετέφερε και ο Β. Αθανασόπουλος, γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης της «Ολυμπιακής». Ανέδειξε το γεγονός της στήριξης μεγάλης μερίδας εργαζομένων της εταιρίας, όπως αυτή εκφράστηκε στην οικονομική ενίσχυση. Δήλωσε για μια ακόμα φορά ότι το ΚΚΕ και η οργάνωσή του στο χώρο στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων και θα συνεχίσει να βοηθά με διάφορους τρόπους, ώστε αυτός να είναι επιτυχημένος. Να υπογραμμιστεί ότι η εκδήλωση συμπαράστασης του ΚΚΕ δεν είναι η πρώτη, καθώς πρόσφατα η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, επισκέφτηκε τους εργαζόμενους, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν και βουλευτές του Κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ