Τετάρτη 4 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΘΙΓΓΑΝΟΙ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΒΟΛΟΥ
Ζουν σε αυτοσχέδιες παράγκες!

Πορεία στους δρόμους της Νέας Ιωνίας Βόλου πραγματοποίησαν χτες το πρωί εκατοντάδες Αθίγγανοι της περιοχής, απαιτώντας από την κυβέρνηση και τη Δημοτική Αρχή τη λήψη άμεσων μέτρων για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης που είναι απάνθρωπες.

Οι 2.500, περίπου, Αθίγγανοι, που διαμένουν στη συνοικία Αλιβέρι της Νέας Ιωνίας, είναι καταδικασμένοι από την πολιτική εγκατάλειψης των εκάστοτε ελληνικών κυβερνήσεων να ζουν σε αυτοσχέδιες ξύλινες παράγκες, χωρίς ρεύμα, ενώ οι αρρώστιες, όπως η ηπατίτιδα, τους θερίζουν, λόγω της έλλειψης υποδομών νερού και αποχέτευσης. Κι όλα αυτά συμβαίνουν σε μια συνοικία που απέχει μόλις λίγα μέτρα από το στάδιο τέλεσης των Ολυμπιακών αθλημάτων, στο Βόλο.

Οπως αναφέρουν σε ψήφισμά τους, «είναι ατόπημα, αλλά και παράδοξο πρώτης γραμμής, ότι από το στάδιο τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων, μία συνοικία σαν τη δική μας, να απέχει ελάχιστα μέτρα από το βατήρα των Αγώνων και να είναι, ταυτόχρονα, εξαθλιωμένη, με τέτοιες κραυγαλέες και απάνθρωπες ελλείψεις».

Οι υποσχέσεις που ακούν σε κάθε προεκλογική περίοδο από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι πολλές, όπως αυτές που αφορούν στη στέγασή τους, οι οποίες μένουν ανυλοποίητες. Ανάλογες, ψεύτικες υποσχέσεις έχουν πάρει και από τη Δημοτική Αρχή, που κι αυτή αδιαφορεί προκλητικά.

Η πορεία των Αθιγγάνων κατέληξε στο δημαρχείο της Νέας Ιωνίας, όπου αντιπροσωπεία τους επέδωσε υπόμνημα διαμαρτυρίας. Στη χτεσινή κινητοποίηση των Τσιγγάνων της Νέας Ιωνίας Βόλου παραβρέθηκε και ο Γ. Λούμας, υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ, ο οποίος κατήγγειλε πως η αδιαφορία των κυβερνήσεων για τα προβλήματά τους είναι συνειδητή, καθώς τους αφήνουν στο περιθώριο, στοχεύοντας, εκμεταλλευόμενες το όνειρό τους για μια καλύτερη ζωή, να τους κλέβουν τις ψήφους σε κάθε εκλογική περίοδο. Και τους κάλεσε να καταψηφίσουν στις ερχόμενες εκλογές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που ευθύνονται για τις απάνθρωπες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν και να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ, που αγωνιστικά διεκδικεί την επίλυση των προβλημάτων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ