Τετάρτη 4 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Οχι άλλο αίμα!

Σε κατάληψη της αφύλακτης διάβασης όπου συνέβη το τραγικό δυστύχημα την περασμένη Κυριακή, προχώρησαν χτες κάτοικοι της περιοχής. Στους νεκρούς «ρίχνει» την ευθύνη ο ΟΣΕ...

«Οχι άλλο αίμα, φυλασσόμενη διάβαση τώρα», απαίτησαν οι κάτοικοι της συνοικίας Αγίου Γεωργίου Λάρισας, οι οποίοι προχώρησαν και χτες σε κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής, στο σημείο όπου το βράδυ της περασμένης Κυριακής βρήκαν τραγικό τέλος η 38χρονη Μ. Καρβουνιάρη και τα δυο της παιδιά, Λυδία και Πασχαλίνα, 8 και 15 ετών, αντίστοιχα, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε εμβολίστηκε από τρένο. Οσον αφορά στο τρίτο της παιδί, τη 13χρονη Ολγα, εξακολουθεί να δίνει μάχη με τη ζωή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Καταγγέλλοντας την εγκληματική αδιαφορία της διοίκησης του ΟΣΕ οι κάτοικοι του Αγίου Γεωργίου, στα πλαίσια της χτεσινής κινητοποίησής τους, έστησαν μπλόκο στην αφύλακτη διάβαση όπου έχουν χαθεί πολλές ανθρώπινες ζωές. Ζωές, οι οποίες θα μπορούσαν να σωθούν αν είχαν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των διερχόμενων στις αφύλακτες διαβάσεις, που χρόνια διεκδικούν οι Λαρισαίοι και οι φορείς της πόλης και αφού έγινε το μεγάλο κακό, υποσχέθηκε ο ΟΣΕ ότι θα πάρει κάποια απ' αυτά. (Υποσχέθηκε ότι σε 12 μέρες θα εγκατασταθεί αυτόματο σύστημα με μπάρες).

Η οργή και η αγανάκτηση των κατοίκων της Λάρισας «ξεχείλισε», δε, με τον προκλητικό ισχυρισμό της διοίκησης του ΟΣΕ ότι έφταιγε η νεκρή 38χρονη, καθώς σε ανακοίνωσή της για τα δυστυχήματα που έγιναν στη Λάρισα και στον Ασπρόπυργο αναφέρει πως «και στις δύο περιπτώσεις ΙΧ αυτοκίνητα παραβίασαν την προτεραιότητα του τρένου». Χωρίς αιδώ, μάλιστα, για ν' αποποιηθεί των εγκληματικών ευθυνών που φέρει, συνεχίζοντας σημειώνει πως «τα τελευταία χρόνια ο ΟΣΕ έχει εντείνει την προσπάθεια ενημέρωσης των οδηγών τονίζοντας ότι το τρένο έχει, έναντι όλων, απόλυτη προτεραιότητα».

Ο επίλογος της τραγωδίας στην αφύλακτη διάβαση της Λάρισας γράφτηκε το απόγευμα της Δευτέρας με την κηδεία της μάνας και των δύο ανήλικων παιδιών, με τραγική φιγούρα αυτή του συζύγου και πατέρα, ο οποίος δεν ήξερε ποιον να πρωτοκλάψει και το ξέσπασμά του ήταν ένα μεγάλο κατηγορώ για όλους όσοι ευθύνονται για το ξεκλήρισμα της οικογένειας. Και μαζί του ξέσπασαν το πλήθος κόσμου, οι συγγενείς, οι συμμαθητές και φίλοι των παιδιών του που ήταν εκεί για να πουν το τελευταίο αντίο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ