Τετάρτη 4 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Καμία λύση στα προβλήματα των εργαζομένων

Ολοκληρώθηκε χτες το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΑΣΥ

Με την πεποίθηση πως και το 2004 θα βρει τους αστυνομικούς, πυροσβέστες και λιμενικούς στους δρόμους του αγώνα, ολοκλήρωσε χτες τις εργασίες του το Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ).

Στην εισήγησή του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Δ. Κυριαζίδης, στάθηκε περισσότερο στην πολιτική της κυβέρνησης, ειδικά από τον Ιούνη που ανέλαβε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης ο Γ. Φλωρίδης, λέγοντας πως όλες οι συνομιλίες και όλο το κλίμα διαλόγου, σταμάτησε χωρίς να βρεθεί η παραμικρή λύση.

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Β' Αθήνας Αντώνης Σκυλλάκος, μιλώντας κατά τη διάρκεια του Γενικού Συμβουλίου, υπενθύμισε στους αστυνομικούς - συνέδρους αλλά και στις αντιπροσωπείες των υπόλοιπων Ομοσπονδιών, πως η απάντηση στο διάλογο από την κυβέρνηση ήταν τα χημικά και τα δακρυγόνα που δέχτηκαν κατά τη διάρκεια της κινητοποίησής τους τον περασμένο Οκτώβρη. Ενα γεγονός που το έχουν νιώσει στο πετσί τους σαφώς περισσότερες φορές άλλοι εργαζόμενοι. Παράλληλα, τόνισε πως το ΚΚΕ λέει τα πράγματα με το όνομά τους και δεν περιμένει να περάσουν οι εκλογές για να «ανοίξει» τα χαρτιά του. Τέλος, επισήμανε πως είναι γενικότερο συμπέρασμα η έλλειψη θέλησης από τα δύο μεγάλα κόμματα να λύσουν τα προβλήματα των εργαζόμενων στα Σώματα Ασφαλείας. «Πρέπει να είσαστε έτοιμοι για να συνεχίσετε μετά τις εκλογές τους αγώνες και μέσα από τις κινητοποιήσεις σας, να ξέρετε πως εμείς θα είμαστε στο πλευρό σας και θέλουμε η φωνή μας να είναι πιο δυνατή για να έχετε αποτέλεσμα στον αγώνα που κάνει ο λαός». Στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΑΣΥ παραβρέθηκε και ο Γ. Νάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Την οργή των προέδρων των Ομοσπονδιών Αξιωματικών Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος, προκάλεσαν οι δηλώσεις του Β. Πολύδωρα. Κι αυτό γιατί, μιλώντας εκ μέρους της ΝΔ, στην ουσία παρέπεμψε σε... συζητήσεις για τα αιτήματά τους μετά τις εκλογές. Οι Ν. Διαμαντής (πρόεδρος της Ενωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος) και Τ. Μαυρόπουλος (πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος), απαντώντας, τόνισαν πως ύστερα από αυτά που είπε ο Β. Πολύδωρας είναι σίγουρο πως μετά τις 7 Μάρτη, οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας θα γυρίσουν στα πεζοδρόμια και στους αγώνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ