Παρασκευή 6 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διαμαρτύρονται για την αύξηση της βάσης

«Τη βάση την περάσαμε, τις εξετάσεις χάσαμε», φώναζαν χτες το πρωί μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη οι πτυχιούχοι Ιατρικής (από πανεπιστήμια εκτός της ΕΕ), που αδικήθηκαν στις τελευταίες εξετάσεις ισοτιμίας του ΔΙΚΑΤΣΑ.

Συγκεκριμένα, από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν το Νοέμβρη του 2003, επιτυχόντες θεωρήθηκαν εντελώς αυθαίρετα όσοι συγκέντρωσαν βαθμό 6,25 και πάνω, αντί για αυτούς που συγκέντρωσαν 5 και πάνω. Ο βαθμός 5 είναι η βάση, σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση που καθορίζει τη διαδικασία διεξαγωγής των εξετάσεων (ΦΕΚ Β΄ 439, 11/4/2003), όμως στην τελευταία εξεταστική περίοδο, χωρίς καμιά εξήγηση ή δικαιολογία από πλευράς του ΔΙΚΑΤΣΑ ή του υπουργείου Παιδείας, θεωρήθηκε ως βάση ο βαθμός 6,25, με αποτέλεσμα μερικές εκατοντάδες πτυχιούχοι που έγραψαν ανάμεσα σε 5 και 6,25 να κόβονται!

Βασικό τους αίτημα, λοιπόν, είναι να εφαρμοστεί ο νόμος και να αποκατασταθεί η αδικία εις βάρος τους.

Οι πτυχιούχοι αυτοί, που αδικούνται από την αυθαίρετη αύξηση της βάσης, έχουν ήδη προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο όμως αναμένεται να βγάλει απόφαση μετά από αρκετούς μήνες. Χτες, αντιπροσωπεία τους κατέθεσε για δεύτερη φορά ψήφισμα στη Βουλή και στη συνέχεια πορεύτηκαν όλοι μαζί για να διαμαρτυρηθούν στο υπουργείο Παιδείας. Εκεί, είχαν συνάντηση με τον Ειδικό Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης, από τον οποίο όμως δεν κατάφεραν να αποσπάσουν καμιά δέσμευση υπέρ τους, σχετικά με το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ