Παρασκευή 6 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ
Συστάσεις αντί για μέτρα...

Με την απουσία των συναρμόδιων υπουργών έγινε χτες η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του προγράμματος οδικής ασφάλειας από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Γ. Φλωρίδη. Τη στιγμή που στη χώρα μας κάθε χρόνο χιλιάδες άνθρωποι σκοτώνονται, τραυματίζονται και μένουν ανάπηροι από τροχαία, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το πρόβλημα, επικεντρώνοντας την πολιτική της κυρίως στη συμπεριφορά του οδηγού.

Ετσι, χτες, δεν έγινε καμιά αναφορά στις κακοτεχνίες του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου, στις ελλείψεις στο φωτισμό και τη σήμανση, στον ανεπαρκή αριθμό των ασθενοφόρων, αλλά ούτε και στις κλίνες που λείπουν από τις μονάδες εντατικής θεραπείας, αφού στη συνέντευξη δεν παρουσιάστηκε κανείς εκπρόσωπος των αρμόδιων υπουργείων. Ο Γ. Φλωρίδης αναφέρθηκε στη δραστηριότητα της Τροχαίας, που με τους ελέγχους της «πέτυχε» τη μείωση των τροχαίων κατά 6,1% το 2003 σε σχέση με το 2002. Πέρυσι, σκοτώθηκαν στην άσφαλτο 1.607 άνθρωποι, 2.347 τραυματίστηκαν σοβαρά και 18.196 τραυματίστηκαν ελαφρά.

Οι κάμερες

Σε ερώτηση δημοσιογράφου που αφορούσε στις κάμερες παρακολούθησης που στήνονται σε διάφορα σημεία της Αθήνας ανέφερε πως «εκτός από την κυκλοφορία, αυτό θα διευκολύνει και θέματα ασφάλειας». Οι υποδομές που εγκαθίστανται έχουν τη δυνατότητα λήψης εικόνας και ήχου, ενώ η λειτουργία τους, όπως όλα δείχνουν, θα συνεχίσει και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το σύστημα αυτό θα αποτελέσει «τα μάτια και τα αυτιά» των κατασταλτικών μηχανισμών.

Αναφερόμενος στα μέτρα τροχαίας που λαμβάνονται κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων, «ομολόγησε» ότι πολλές φορές έκλειναν δρόμοι για ώρες και αυτό οφείλονταν στα αστυνομικά μέτρα που παίρνονταν, και όχι μόνο σε διαδηλωτές. Δηλαδή, απέδωσε το φαινόμενο και στην τακτική να αποκλείονται από τις αρχές για μεγάλο χρονικό διάστημα δρόμοι της Αθήνας, με αφορμή ένα συλλαλητήριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ