Παρασκευή 6 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΡΟΚΟΠΙ ΕΥΒΟΙΑΣ
Καταπάτηση δάσους με τις ευλογίες της κυβέρνησης

Την άρνηση της κυβέρνησης να επιλύσει νομοθετικά τις διεκδικήσεις του μεγαλοτσιφλικά Μπέικερ σε δασική περιοχή στο Προκόπι Εύβοιας εισέπραξε, χτες, ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος κατά τη διάρκεια συζήτησης σχετικής Ερώτησης στη Βουλή.

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομίας, Απ. Φωτιάδης, «το αίτημά σας ώστε με νομοθετική πρωτοβουλία να αφαιρεθεί η ιδιοκτησία προσκρούει στο άρθρο 17 του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο δεν μπορεί να αφαιρεθεί η ιδιοκτησία, εάν θεωρηθεί ότι είναι ιδιοκτησία». Επιχειρώντας πάντως να παρουσιάσει τις ...κυβερνητικές προσπάθειες σημείωσε: «Εμείς το αρνούμαστε και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται η υπεράσπιση του ελληνικού δημοσίου, όπως εκπροσωπείται από το Νομικό Συμβούλιο. Εμείς ισχυριζόμαστε ότι αυτό είναι δημόσιο δάσος διά των νομικών συμβούλων που θα υπερασπιστούν την υπόθεση στον Αρειο Πάγο».

«Υπάρχει μία τεράστια περιουσία ενός ξένου τσιφλικά που ουσιαστικά διεκδικεί εδάφη του δημοσίου», τόνισε ανταπαντώντας ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος. Πρόσθεσε ακόμα: «Είμαστε στον 21ο αιώνα και με την τακτική που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις - και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ - οδηγούμαστε εκ των πραγμάτων στο να έχουμε τσιφλικά χωρίς χαρτιά, ούτε καν από την τουρκοκρατία, που θα πάει να κατοχυρώσει μέσω Αρείου Πάγου τα δικαιώματά του σε σαράντα πέντε χιλιάδες στρέμματα δάσους». Αναφερόμενος στην κυβερνητική τακτική τόνισε: «Επαφίεσθε στο τι θα βγάλουν τα πολιτικά δικαστήρια ή ο Αρειος Πάγος, και οδηγούμαστε μαθηματικά στο γεγονός, ο Μπέικερ να παραμείνει επί καταπατημένης δασικής έκτασης για όλη του τη ζωή και για τους απογόνους του». Κατέληξε δε τονίζοντας: «Πληροφορούμαστε από τους δημοσιογράφους και από τους κατοίκους ότι ο Μπέικερ φιλοξενεί κάθε τόσο επώνυμα στελέχη και τα ταΐζει. Είναι πράγματα αυτά, στον 21ο αιώνα, να χαϊδεύει τον Μπέικερ και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ