Παρασκευή 6 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣΙΟ
Προεκλογικός εμπαιγμός των εκτάκτων

«Ψηφίστε μας και θα βρούμε έναν τρόπο να αντιμετωπιστεί το πρόβλημά σας».

Αυτή, με άλλα λόγια, ήταν η απάντηση που έδωσε στους απεργούς εκτάκτους του δημοσίου, χτες, ο υφυπουργός Εργασίας, Λ. Τζιώλας, οι οποίοι επί χρόνια εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και απαιτούν τη μονιμοποίησή τους. Αυτή η γενικόλογη απάντηση αποτελεί συνάμα και ομολογία της κυβέρνησης ότι θέλει να διατηρεί το θεσμό των εκτάκτων καθώς προσφέρει φθηνό εργατικό δυναμικό χωρίς δικαιώματα. Γι' αυτό μαζί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ψήφισαν την αναθεώρηση του Συντάγματος που επιτρέπει την ύπαρξη των εκτάκτων αλλά απαγορεύει τη μονιμοποίησή τους.

Χτες οι έκτακτοι του δημοσίου κατά τη διάρκεια της 24ωρης απεργίας τους πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας και πορεία προς το υπουργείο Εργασίας διαδηλώνοντας με συνθήματα όπως: «Τέρμα πια στην ομηρία, έχουμε δικαίωμα στη μόνιμη εργασία» και «Ρέππα θυμήσου, τελειώνει η σύμβασή σου». Στο υπουργείο αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εργασίας εισπράττοντας γενικόλογες και αόριστες απαντήσεις. Η στάση του υφυπουργού αποτελεί και διάψευση της υπόσχεσης που είχε δώσει, χωρίς καμιά ντροπή, δύο μέρες πριν, ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λ. Κανελλόπουλος ότι το ΠΑΣΟΚ αν βγει κυβέρνηση θα φροντίσει για τη μονιμοποίησή τους.

Εδώ να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία της ηγεσίας της Ομοσπονδίας, που πρόσκειται στην ΠΑΣΚΕ, αλλά και ο ΣΥΝ - σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο - περιορίζουν το διεκδικητικό πλαίσιο στην εφαρμογή μιας κοινοτικής οδηγίας που υποτίθεται ότι θα οδηγήσει στη μονιμοποίησή τους, κάτι που δεν είναι αληθές και γι' αυτό το κείμενο της σχετικής οδηγίας δεν έχει παρουσιαστεί εξ ολοκλήρου και με σαφήνεια στους εργαζόμενους. Μια μέθοδος που σκοπό έχει τον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων ώστε να μην οργανώνονται και αναπτύσσονται αγώνες οι οποίοι και τους πραγματικούς πολιτικούς υπεύθυνους θα αποκαλύπτουν και αποτελεσματικά θα διεκδικήσουν την επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων. Οσο για τις απεργίες που εξαγγέλλονται η συχνότητά τους και ο τρόπος οργάνωσής τους είναι τέτοιος που μόνον «τουφεκιές στον αέρα» μπορούν να χαρακτηριστούν.

Γι' αυτό και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μετά τη συνάντηση με τον υφυπουργό εισέπραξε τις διαμαρτυρίες αρκετών εργαζομένων γιατί δεν οργανώθηκαν πιο πριν απεργίες και γιατί όταν γίνονται δεν οργανώνονται σωστά.

Στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Καμάρα πραγματοποίησαν χτες το πρωί συμβασιούχοι του ΥΠΠΟ, του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και άλλων οργανισμών, στο πλαίσιο της πανελλαδικής 24ωρης απεργίας που κήρυξε η Ομοσπονδία των εργαζομένων ιδιωτικού δικαίου στο δημόσιο.

Προειδοποίησαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ πως αν δε δεσμευτούν άμεσα για θετική λύση του προβλήματός τους θα τους «μαυρίσουν» στις εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ