Σάββατο 7 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καυγάς για τις μαθητικές εκδρομές

«Πόλεμος» ξέσπασε ανάμεσα σε Ομοσπονδίες του Τουριστικού κλάδου και το Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, με αφορμή το μαθητικό εκδρομικό πρόγραμμα «Λευκές και Πράσινες Εβδομάδες», που η κυβέρνηση παρουσίασε πρόσφατα σαν «κοσμογονία» υπέρ των μαθητών, δηλώνοντας όμως σαν προτεραιότητα την ενίσχυση «τοπικών κοινωνιών» σε περιόδους εκτός αιχμής. Πέρα από την παιδαγωγική πλευρά του προγράμματος, που θα κριθεί, αυτό που φαίνεται ότι κυριαρχεί είναι ακριβώς τα διάφορα συμφέροντα τα οποία φαίνεται να εξυπηρετούνται.

Εμείς καταγράφουμε μόνο τη «διαμάχη» που έχει ξεκινήσει: Ο Σύνδεσμος Τουριστικών Γραφείων κατάγγειλε αρχικά διαδικασία «εν κρυπτώ αναθέσεων» σχετικά με το πρόγραμμα, επικαλούμενος αντίστοιχες καταγγελίες μελών του για «κατάφωρη παραβίαση της νομοθεσίας, αθέμιτες πρακτικές, χαριστικές πράξεις, αδιαφανείς διαδικασίες».

Η εταιρία «Αγροτουριστική ΑΕ», στην οποία έχει ανατεθεί το έργο από την ΕΤΑ ΑΕ απάντησε ότι όλα είναι καλώς καμωμένα. Αυτό δεν έπεισε το Σύνδεσμο των Τουριστικών Γραφείων που έκανε μια ακόμη παρέμβαση επί της διαδικασίας, προκαλώντας την αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΠΟΕΤ) και της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Πούλμαν. Στις δυο αυτές Ομοσπονδίες απευθύνθηκε η «Αγροτουριστική ΑΕ» για να επιλέξει τις επιχειρήσεις που θα αναλάβουν τη μετακίνηση, τη διαμονή και τη διατροφή των μαθητών. Μάλιστα η ΠΟΕΤ επαναλαμβάνει στην ανακοίνωσή της ότι για πρώτη φορά δεν ανατέθηκε το έργο σε ένα συγκεκριμένο τουριστικό γραφείο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ