Σάββατο 7 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ - ΟΣΚ
Σούπερ μάρκετ αντί για σχολείο!

Ο χώρος που διεκδικούν οι κάτοικοι για σχολείο
Ο χώρος που διεκδικούν οι κάτοικοι για σχολείο
Σούπερ μάρκετ αντί για σχολείο κατασκευάζεται σε μια από τις πιο υποβαθμισμένες συνοικίες της Αθήνας, όπου το πρόβλημα της σχολικής στέγης είναι οξυμένο. Εκεί, ένας από τους τελευταίους ελεύθερους χώρους έχει δοθεί στους μεγαλοεπιχειρηματίες της «ΛΙΝΤΛ», για την κατασκευή ενός ακόμη σούπερ μάρκετ, εξαιτίας της ολιγωρίας της διοίκησης του Δήμου Αθηναίων, αλλά και του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) ΑΕ.

Ο χώρος βρίσκεται μεταξύ των δρόμων Λιοσίων - Αγ. Μελετίου - Λ. Ιωνίας και Σωζοπόλεως. Οπως είπαν στο «Ρ» μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 67ου Λυκείου Αθηνών, «ο χώρος αυτός είχε δεσμευτεί από το 1998 από τον ΟΣΚ ως χώρος σχολείου για να ανεγερθεί το νέο 67ο Λύκειο». Το 1999, δεσμεύεται το ποσό που απαιτείται για την απαλλοτρίωση του χώρου που ανήκει σε ιδιώτη. Το 2001, εγκρίνεται το πρακτικό καταλληλότητας του χώρου, αλλά με διάφορες προφάσεις οι εργασίες δεν αρχίζουν. Το καλοκαίρι του 2003, επισημαίνουν οι γονείς, δίνεται οικοδομική άδεια από την Πολεοδομία του Δήμου Αθηναίων (Α.Α. 872/2003) στην εταιρία «ΛΙΝΤΛ», η οποία πρόσφατα μπήκε στο χώρο και εργάζεται ακόμη και τη νύχτα, προχωρώντας την κατασκευή της.

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο (22/1) ο επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», Σπύρος Χαλβατζής, έφερε το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης και ζήτησε από τη διοίκηση του δήμου την ανάκληση της οικοδομικής άδειας και τον επαναχαρακτηρισμό του ως χώρου σχολικού κτιρίου. Το Δημοτικό Συμβούλιο συμφώνησε ομόφωνα και στη μεθαυριανή του συνεδρίαση θα αποφασίσει - και τυπικά - την αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών.

«Η Συμπαράταξη για την Αθήνα», σημείωσε με δήλωσή του στο «Ρ» ο Σπ. Χαλβατζής, «απαιτεί και διεκδικεί μαζί με το σύνολο της σχολικής κοινότητας να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες εκείνες ώστε να κατασκευαστεί το σχολείο στην ευαίσθητη αυτή περιοχή».

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, δε, Χρ. Ακριτίδης, μιλώντας στο «Ρ», είπε πως πρόκειται για ευθύνη του ΟΣΚ και υπερασπίστηκε το γεγονός ότι η Πολεοδομία του δήμου έβγαλε την οικοδομική άδεια. Ισχυρίστηκε πως θα σταματήσουν οι εργασίες, εφόσον έχει ήδη στείλει έγγραφο στην Πολεοδομία με θέμα το πέρας των εργασιών, ενώ θα σταλεί και δεύτερο μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Το ερώτημα ωστόσο παραμένει: Επρεπε η υπόθεση να φτάσει στο ...«και πέντε», για να κινηθεί ο Δήμος Αθηναίων;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ