Κυριακή 15 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κυριακή 15/2
  • Θανάσης Παπακωνσταντίνου
    Θανάσης Παπακωνσταντίνου
    Η Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης,(Μαρίνου Αντύπα 86, Ανω Ηλιούπολη, τηλ. 210 99.41.190, 210 99.14.732), στις 8 μ.μ., θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με θέμα «Το Χόλιγουντ στη Μαύρη Λίστα». Θα προβληθεί η ταινία «Το αλάτι της Γης» του Χέρμπερτ Μπίμπερμαν (ΗΠΑ 1953). Θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα: «Αναμνήσεις από τη Μαύρη Λίστα του βιογραφικού Βιβλίου του Ουόλτερ Μπερνστίν». Συμμετέχουν: Ιωάννα Καρατζαφέρη (συγγραφέας), Νίκος Αντωνάκος (σκηνοθέτης), Στέλιος Ελληνιάδης (πρόεδρος Συλλόγου Εκδοτών Βιβλιοπωλών Αθηνών, δικηγόρος), Δημήτρης Κολιοδήμος (συγγραφέας - κριτικός). Είσοδος ελεύθερη.
Δευτέρα 16/2
  • Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λονδίνου, υπό τη διεύθυνση του Κουρτ Μαζούρ, παρουσιάζει τις τέσσερις συμφωνίες του Γ. Μπραμς, στις 8.30 μ.μ., στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
  • Ο τραγουδοποιός Θανάσης Παπακωνσταντίνου, μια από τις σημαντικότερες και εκφραστικότερες φωνές του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού, ξεκινά (9.30 μ.μ.) τις εμφανίσεις του στο θέατρο «Χώρα» (Αμοργού 20, Κυψέλη). Παραστάσεις κάθε Δευτέρα και Τρίτη (μέχρι 16/3).
  • Οι: Κ. Βαβλίτου, Ν. Βαλαωρίτης, Κ. Βαρβάκη, Β. Γκιόκας, Γ. Γκολφίνος, Κ. Λαμπρόπουλος, Μ. Λεβεντάκου, Κ. Μουράτη, Μ. Παντελιάς, Ν. Παπασπύρου, Λ. Πατρασκίδης, Φ. Πατρικαλάκις, Στάθης, Ν. Στεφάνου κ.ά. συμμετέχουν στην έκθεση που εγκαινιάζεται στην αίθουσα τέχνης «Αστρολάβος - Δεξαμενή» (Ξανθίππου 11). Τα έργα έχουν ως θέμα τους τον χαρταετό και την ολυμπιακή ιδέα.
Τρίτη 17/2
  • «Ο κατάλογός μου», είναι ο τίτλος της έκθεσης του Χρήστου Λάσκαρη που εγκαινιάζεται (8 μ.μ.) στην αίθουσα τέχνης «Αγκάθι» (Μηθύμνης 12 και Επτανήσου). Θα παρουσιαστούν 25 έργα μικρών και μεγάλων διαστάσεων, όλα λάδια σε μουσαμά.
  • Ο Κουβανός περκασιονίστας Julio Barreto
    Ο Κουβανός περκασιονίστας Julio Barreto
    Στο πλαίσιο της έκθεσης «Γιάννης Α. Παπαϊωάννου. Ο συνθέτης, ο δάσκαλος. Αναζήτηση και πρωτοπορία», που πραγματοποιείται στο Μουσείο Μπενάκη (Κουμπάρη 1 και Β. Σοφίας), στις 8.30 μ.μ., θα δώσει ρεσιτάλ πιάνου η Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου με έργα Παπαϊωάννου και Μπαχ.
Τετάρτη 18/2
  • «Χορός και θέατρο. Κλασικός χορός. Χορός στο θέατρο - Χοροθέατρο», είναι το θέμα του συμποσίου που πραγματοποιείται (σήμερα και αύριο 10 π.μ.) στο ιστορικό κτίριο του Πανεπιστημίου (Πανεπιστημίου 30). Διοργανώνεται από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής. Συμμετέχουν οι: Π. Βερέμη, Α. Πέτροβα, Λ. Ζαμπούρα, Π. Γάλλιας, Β. Μπαρμπούση, Ε. Πατρικίου, Α. Βασιλείου, Ζ. Νικολούδη, Ν. Λομμέλ, Α. Ρικάκης, κ.ά.
  • «Συνωμοσία των Λουκουμάδων» και τις Τετάρτες, στην «Αθηναΐδα» (Καστοριάς 34-36, Βοτανικός, τηλ. 210 34.80.000). Ο Σταμάτης Κραουνάκης και η Ομάδα Μουσικού Θεάτρου «Σπείρα Σπείρα» ξεδιπλώνουν ένα θέαμα τραγουδιών, βασισμένο στο βιβλίο του Γιώργου Σεφέρη «Ποιήματα με ζωγραφιές σε μικρά παιδιά».
  • Το συγκρότημα «Motivo 4» και ο τραγουδοποιός Στέλιος Μποτωνάκης εμφανίζονται κάθε Τετάρτη στο «Οξυγόνο» (Βούρβαχη και Κορυζή 4, Ν. Κόσμος).
Πέμπτη 19/2
  • Εγκαινιάζεται (8 μ.μ.), στην γκαλερί «Χριστίνα Καρελλά» (Αλ. Παπαναστασίου 3, Ν. Ψυχικό), έκθεση έργων ζωγραφικής του Περικλή Γουλάκου. Τίτλος της «Αφ' υψηλού». Πρόκειται για αντικείμενα καθημερινότητας, που η «άνωθεν» ματιά του ζωγράφου τούς προσδίδει μιαν άλλη διάσταση.
Παρασκευή 20/2
  • Εργο του Περικλή Γουλάκου
    Εργο του Περικλή Γουλάκου
    Η ρωσική θεατρική ομάδα «Ντέρεβο» ξεδιπλώνει την «παραμυθένια» παράστασή της στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
  • Ο περκασιονίστας Julio Barreto, ένα από τα σημαντικότερα πρόσωπα της νέας αφροκουβανέζικης και λάτιν τζαζ σκηνής, ξεκινά τις εμφανίσεις του στο «Half Note» (Τριβωνιανού 17, Μετς).
Σάββατο 21/2
  • Οι «Χειμερινοί Κολυμβητές» επιστρέφουν στο «Gagarin 205» (Λιοσίων 205) για ένα ακόμα συναυλιακό διήμερο. Ο Αργύρης Μπακιρτζής και η συντροφιά του ξεδιπλώνουν την παράσταση «Καίτη πάρε το παιδί και πάμε!».
  • Με μια αξιόλογη πορεία στο ενεργητικό τους και με τον τελευταίο δίσκο «Μια πεταλούδα που ξεφεύγει» στις αποσκευές τους, οι «Ενδελέχεια» ανεβαίνουν στη Μουσική Σκηνή «Στον Αέρα», για μια συναυλία εφ' όλης της ύλης.
  • Στις «Φωνές» (Αρτεμωνος 9, Ν. Κόσμος), στο πλαίσιο του 6ου Φεστιβάλ Κρουστών, ο Βασίλης Βασιλάτος και η ομάδα «Ιστορίες για κρουστά» παρουσιάζουν μικρές ιστορίες - εικόνες, που μέσα από τα ηχοχρώματα και το ρυθμό εξερευνούν τις μελωδικές και αρμονικές δυνατότητες των κρουστών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ