Πέμπτη 12 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ - ΓΕΩΡΓΙΑ
Επαφές Σαακασβίλι - Πούτιν

ΜΟΣΧΑ.--

Συνάντηση με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στο Κρεμλίνο είχε χτες ο Γεωργιανός Πρόεδρος Μιχαήλ Σαακασβίλι στη διάρκεια της δεύτερης ημέρας της περιοδείας του στη Ρωσία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο «ITAR-TASS», τα θέματα που απασχόλησαν τους δύο άντρες, ήταν η κατάσταση στην αποσχισθείσα επαρχία της Αμπχαζίας, η φύλαξη των ρωσο-γεωργιανών συνόρων, το χρέος της Γεωργίας προς της Ρωσία ύψους 157 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά και οι δύο ρωσικές βάσεις στη Γεωργία.

Μετά τη συνάντηση ο εκπρόσωπος του Πούτιν, Σεργκέι Πρικχόντκο, ανακοίνωσε ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν να ξαναρχίσουν διάλογο για το θέμα της Αμπχαζίας. Ο Πρικχόντκο πρόσθεσε επίσης ότι η Ρωσία θεωρεί τον Σαακασβίλι ηγέτη με τον οποίο μπορεί να έχει «αντικειμενικές συνομιλίες».

Το κλίμα αυτό επικράτησε και στις δηλώσεις των δύο Προέδρων πριν την έναρξη των συνομιλιών. Ο Σαακασβίλι αφού ευχαρίστησε τον Πούτιν για την πρόσκληση, δήλωσε ότι η Γεωργία είναι μία «μικρή χώρα» φίλη της «μεγάλης δύναμης» Ρωσίας και πως ελπίζει για μια «καλή αρχή» μεταξύ των δύο πλευρών. Πάντως, ο Γεωργιανός Πρόεδρος πρόσθεσε επίσης ότι η χώρα του έχει και αυτή «τα συμφέροντά της, την υπερηφάνεια και την ιστορία της». Ο Πούτιν από την πλευρά του χαρακτήρισε τις δηλώσεις «φιλίας» του Σαακασβίλι «θετική ένδειξη προς την κατεύθυνση της ανανέωσης των σχέσεων» μεταξύ των δύο χωρών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ