Πέμπτη 12 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
«Καθαρό» προβάδισμα Κέρι

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-

Ηρθε από το «πουθενά» και τα παίρνει όλα μέχρι στιγμής, εξαναγκάζοντας τον στρατηγό Ουέσλι Κλαρκ να δηλώσει και αυτός με τη σειρά του ότι αποσύρεται από τη διεκδίκηση του χρίσματος των Δημοκρατικών αλλά και τον πρόεδρο Μπους να σκέφτεται ότι το Γενάρη ίσως εξαναγκαστεί να μετακομίσει από το Λευκό Οίκο.

Ο λόγος για το γερουσιαστή της Μασαχουσέτης Τζον Κέρι, ο οποίος ισχυροποίησε το προβάδισμά του έναντι των συνυποψηφίων του για το χρίσμα των Δημοκρατικών, καθώς επικράτησε και στο Νότο, στις προκριματικές αναμετρήσεις σε Τενεσί και Βιρτζίνια.

Ετσι, ο γερουσιαστής από τη Μασαχουσέτη έφτασε τις 12 νίκες σε 14 πολιτείες και το γεγονός ότι επικράτησε στις χτεσινές αναμετρήσεις οδήγησε τον συνυποψήφιό του Ουέσλι Κλαρκ να αποχωρήσει από την κούρσα για την ανάδειξη υποψηφίου των Δημοκρατικών. Επόμενος σταθμός των προκριματικών εκλογών είναι το Ουισκόνσιν, όπου επικεντρώνει τις προσπάθειές του ο Χάουαρντ Ντιν, αφού ακόμη και αν ο Κέρι κερδίσει στο Ουισκόνσιν, θα απομένει να αναδειχτεί άλλο ένα 75% των 4.322 εκλεκτόρων για το συνέδριο των Δημοκρατικών.

Εντούτοις, όλα δείχνουν Κέρι και μάλιστα ακόμη και τα αμερικανικά ΜΜΕ δείχνουν ότι τον προτιμούν από τον Τζορτζ Μπους. Αλλος ένας πόλεμος ενόψει και ο Κέρι δείχνει ότι μπορεί να εξυπηρετήσει τα «συμφέροντα». Εξάλλου, στο βιογραφικό του υπάρχει και το γεγονός ότι ήταν επικεφαλής της επιτροπής της Γερουσίας που εξέταζε τις καταγγελίες για το σκάνδαλο Ιράν-Κόντρας...

Στις 28 Ιούλη του 1988 δύο πράκτορες της DEA, καταθέτοντας ενόρκως ενώπιον της «Επιτροπής Κέρι» αναφορικά με υπόθεση διείσδυσης στο καρτέλ του Μεντεγίν, είπαν ότι ο Ολιβερ Νορθ το 1985 είχε προτείνει να «αποσπαστούν» τουλάχιστον 1,5 εκατομμύρια δολάρια από το Καρτέλ με τη μέθοδο του εκβιασμού και να διοχετευτούν στους Κόντρας. Και το πόρισμα της επιτροπής απάλλαξε τον Ολιβερ Νορθ, τουλάχιστον για κάποιο διάστημα: «κάποιοι Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν ήταν απρόσβλητοι στην ιδέα ότι τα χρήματα από το ναρκεμπόριο είναι η ιδανική λύση για το "χρηματοδοτικό πρόβλημα" των Κόντρας»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ