Παρασκευή 7 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ερευνα για την προπώληση εισιτηρίων

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε χτες η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για την «εξαφάνιση» των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς και τις συνακόλουθες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι, καθώς είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται στον τόπο του διορισμού τους δύο μέρες πριν τις εκλογές. Το θέμα δημοσιεύτηκε στο χτεσινό Τύπο, με «αιχμή του δόρατος» την «Ολυμπιακή Αεροπορία», αλλά και τον ΟΣΕ. Ηδη από το υπουργείο Μεταφορών δόθηκε εντολή, ύστερα από σχετικό διάβημα του ΔΣΑ, να εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα οι δικαστικοί αντιπρόσωποι στις μετακινήσεις τους προς την επαρχία.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Ιω. Σακελλάκος, με αφορμή τις καταγγελίες που περιήλθαν σε γνώση του ότι δε διατίθενται από τα μέσα μαζικής μεταφοράς («Ολυμπιακή Αεροπορία», ΟΣΕ, ΚΤΕΛ, πλοία) εισιτήρια στους δικαστικούς αντιπροσώπους, για να μεταβούν στα εκλογικά τους τμήματα, με τον ισχυρισμό ότι αυτά έχουν εξαντληθεί, ανέθεσε στην εισαγγελέα Φανή Καραθανάση να διερευνήσει την υπόθεση. Αν επιβεβαιωθούν οι καταγγελίες για προπώληση των εισιτηρίων χωρίς κράτηση θέσεων και εφόσον διαπιστωθεί η τέλεση αξιόποινων πράξεων, θα ασκηθεί ποινική δίωξη κατά των υπευθύνων για αδικήματα, όπως: απείθεια, παράβαση καθήκοντος και παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας.

Βρήκε εισιτήρια...

Μετά τις έντονες διαμαρτυρίες του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τους δικαστικούς αντιπροσώπους, οι οποίοι δεν μπορούσαν να βρουν εισιτήρια από την «Ολυμπιακή», για να μεταβούν στα εκλογικά τμήματα των νομών που διορίστηκαν, η διοίκηση του εθνικού αερομεταφορέα με χτεσινή ανακοίνωσή της δηλώνει ότι δίνεται προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση των δικαστικών αντιπροσώπων.

Να υπενθυμίσουμε ότι προχτές είχε δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα, καθώς οι δικαστικοί αντιπρόσωποι δεν μπορούσαν να βρουν αεροπορικά εισιτήρια, επειδή τα είχαν μπλοκάρει τα δύο μεγάλα κόμματα και κυρίως το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους ετεροδημότες ψηφοφόρους τους.

Οι διαμαρτυρίες των δικηγόρων απέδωσαν και έτσι η «Ολυμπιακή» σε χτεσινή της ανακοίνωση αναφέρει ότι «έχει δοθεί εντολή σε όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες της εταιρίας να δίδεται απόλυτη προτεραιότητα στην εξασφάλιση θέσεων για τους δικαστικούς αντιπροσώπους».

Επίσης, η «Ολυμπιακή» ανακοινώνει ότι θα παραμείνουν ανοιχτά αύριο και μεθαύριο τα εκδοτήρια εισιτηρίων στη λεωφόρο Συγγρού για την εξυπηρέτηση των δικαστικών αντιπροσώπων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ