Παρασκευή 7 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΓΕΓΟΝΟΤΑ 7 ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ

1921 Σχηματίζεται η κυβέρνηση Γούναρη.

1939 Στρατεύματα της φασιστικής Ιταλίας αποβιβάζονται και καταλαμβάνουν την Αλβανία.

1943 Ο εφεδρικός ΕΛΑΣ της Αθήνας απελευθερώνει 35 στελέχη και μέλη του ΚΚΕ που νοσηλεύονταν στο Σανατόριο - Φυλακή της Αθήνας «Σωτηρία».

1960 Χιλιάδες Γάλλοι αγρότες πραγματοποιούν μεγάλες και μαχητικές διαδηλώσεις σε 18 πόλεις της χώρας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης.

1963 Θεμελιώνεται στο Δίστομο το εργοστάσιο αλουμίνας της γαλλικής «Πεσινέ». Το κόστος κατασκευής του υπολογιζόταν σε 3 δισεκατομμύρια δραχμές και ήταν η μεγαλύτερη επένδυση που είχε γίνει ποτέ στην Ελλάδα. Ηταν ταυτοχρόνως και μια από τις πιο αποικιοκρατικές συμφωνίες που υπογράφηκαν στη νεότερη ελληνική ιστορία.

1986 Η Ελλάδα παραλύει όταν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα κατέρχονται σε απεργία. Ηταν η μεγαλύτερη πανεθνική απεργία των μεταπολιτευτικών χρόνων και μια από τις μεγαλύτερες στην ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος της χώρας μας. Οι απεργοί διαμαρτύρονται για την εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης (Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που απαγόρευε τις αυξήσεις) και για τις κυβερνητικές παρεμβάσεις στο συνδικαλιστικό κίνημα («εκπαραθύρωση» της νόμιμης διοίκησης της ΓΣΕΕ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ