Τετάρτη 18 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΑ
Νέες ανατιμήσεις ελέω κακοκαιρίας

Από 17% μέχρι και 60% ακριβότερα πωλούνταν χτες μια σειρά οπωροκηπευτικά, συγκριτικά με προχτές!

Χωρίς εμφανείς ακόμα ελλείψεις στα οπωροκηπευτικά λόγω της κακοκαιρίας των προηγούμενων ημερών, όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι οι χονδρέμποροι, οι τιμές στα περισσότερα κηπευτικά και φρούτα συνέχισαν χτες να κινούνται σε τροχιά αυξήσεων. Ετσι, με τους κερδοσκόπους - όπως «ο λύκος στην αναμπουμπούλα» - να τρίβουν τα χέρια τους, χτες σημειώθηκαν ανατιμήσεις - σε σύγκριση με τη Δευτέρα - μέχρι και 60% στα αχλάδια.

Τα μεγαλύτερα ποσοστά ανατιμήσεων εμφανίζονται στα φρούτα και στα ευπαθή κηπευτικά. Συγκεκριμένα, κατά 50% ανατιμήθηκαν εκ νέου τα αγγούρια, το ίδιο και τα ακτινίδια. Επίσης, αυξήσεις τιμών σημειώθηκαν:

  • σε όλες τις ποικιλίες των μήλων (μέχρι 33,33%)
  • στα πράσα (μέχρι και 30%)
  • στα μανταρίνια, στα φρέσκα κρεμμυδάκια, στο λάχανο και στα παντζάρια (μέχρι 25%)
  • στο σπανάκι (μέχρι 20%) που πωλείται σχεδόν στα 3 ευρώ το κιλό
  • στα πορτοκάλια (16,6%) που τις επόμενες μέρες αναμένεται ακόμα μεγαλύτερη ανατίμηση λόγω της εκτεταμένης καταστροφής του προϊόντος
  • στις πατάτες (17%) η τιμή των οποίων ξεπέρασε και τα 85 λεπτά το κιλό.

Την ίδια στιγμή που οι νέες ανατιμήσεις στα οπωροκηπευτικά επιβαρύνουν ακόμα παραπέρα τα λαϊκά εισοδήματα που ήδη βρίσκονται στο έλεος της ακρίβειας και των κάθε λογής κερδοσκόπων που ευλογεί η κυβερνητική πολιτική, ο υπουργός Ανάπτυξης Α. Τσοχατζόπουλος εμφανίστηκε χτες για άλλη μια φορά προκλητικός απέναντι στους εργαζόμενους. «Είμαι βέβαιος», είπε χαρακτηριστικά, «ότι είναι μια άλλα πρόκληση για τους πολίτες της Ελλάδας και ιδιαίτερα για τους πολίτες της Αττικής να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία κι αυτή τη δυσκολία που αναμένουμε να προκύψει ως συνέχεια αυτής που ζήσαμε τις τελευταίες μέρες», λες και οι εργαζόμενοι έχουν την παραμικρή δυνατότητα παρέμβασης στις τιμές και στην επάρκεια των προϊόντων. Συνέχισε, μάλιστα, εκφράζοντας την... πεποίθηση ότι θα εξασφαλιστούν «οι καλύτερες δυνατές τιμές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ