Τετάρτη 18 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΤΕ
Προσφυγή στο ΣτΕ για «πίτα» 100 εκατ. ευρώ

Την ακύρωση της απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), που αφορά στα τέλη τα οποία καταβάλλουν στον ΟΤΕ οι ιδιωτικές εταιρίες σταθερής τηλεφωνίας (οι λεγόμενοι «εναλλακτικοί πάροχοι»), επιδιώκει η διοίκηση του Οργανισμού. Με προσφυγή της στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), η διοίκηση του ΟΤΕ ζητά να μην ισχύσει η απόφαση της ΕΕΤΤ, με την οποία επιβάλλεται στον Οργανισμό να μισθώνει σε χαμηλές τιμές τα κυκλώματά του σε άλλες εταιρίες («εναλλακτικοί πάροχοι»).

Η προσφυγή αφορά στα τέλη χονδρικής και τα τέλη μισθωμένων κυκλωμάτων, που αποτελούν τη βάση για τον καθορισμό των τιμολογίων των εναλλακτικών τηλεπικοινωνιακών φορέων. Και εναλλακτικοί φορείς, δεν είναι άλλοι, παρά οι ιδιωτικές εταιρίες, οι οποίες αγοράζουν τηλεπικοινωνιακό χρόνο από τον ΟΤΕ για να τον μεταπωλούν στους δικούς τους συνδρομητές.

Οπως αναφέρουν στελέχη του Οργανισμού, με την εφαρμογή των αποφάσεων της ΕΕΤΤ, ο ΟΤΕ υποχρεώνεται «να πουλά κάτω του κόστους του». Παράλληλα, προσθέτουν ότι η απώλεια εσόδων του ΟΤΕ από τις υπηρεσίες αυτές, ανέρχεται στο 50%. Ποσοστό, που σύμφωνα με εκτιμήσεις, αντιστοιχεί σε 100 εκατ. ευρώ το χρόνο!

Ο ΟΤΕ προτίθεται να καταθέσει και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, προκειμένου να ανασταλεί η εφαρμογή της απόφασης της ΕΕΤΤ, καθώς αναμένεται να καθυστερήσει η εκδίκαση της προσφυγής στο ΣτΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ