Παρασκευή 20 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«Χαράτσι» και στα ταχυδρομικά τέλη

Μετεκλογικό «χαράτσι» έχει έτοιμο η κυβέρνηση και για τα τιμολόγια των ΕΛΤΑ, μαζί με το «χαράτσι» 48% στα εισιτήρια του ΟΣΕ.

Ανάλογες «τσουχτερές» αυξήσεις (στον ΟΤΕ ισχύουν ήδη εδώ και σχεδόν δύο μήνες) «μαγειρεύονται» και για τα τιμολόγια των άλλων ΔΕΚΟ. Το μόνο που δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί, είναι το πότε ακριβώς θα τεθούν σε ισχύ. Πάντως, θεωρείται βέβαιο ότι το κύμα αυξήσεων στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ είναι «προ των πυλών» και θα επιβληθεί από την κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές, ανεξάρτητα αν κερδίσει το... πολυσυμμετοχικό ΠΑΣΟΚ του Γ. Α. Παπανδρέου ή η ΝΔ του Κ. Καραμανλή.

Τις αυξήσεις στα ταχυδρομικά τέλη προαναγγέλλει με ανακοίνωσή της η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). Αναφέρει ότι τα ΕΛΤΑ έχουν καταθέσει προς έγκριση μεσοσταθμική αύξηση 2,6% στα τιμολόγια του 2004, για να προσθέτει ότι «δεν καθίσταται αναγκαία η άμεση αύξηση και ότι θα υπάρξει νέα αξιολόγηση όταν ο ΕΛΤΑ προσκομίσει τα οριστικά απολογιστικά στοιχεία για το 2003».

Υπενθυμίζεται ότι οι «τσουχτερές» αυξήσεις στα εισιτήρια του ΟΣΕ επρόκειτο να ισχύσουν από τις 10 Φλεβάρη 2004, όπως είχε ανακοινωθεί επίσημα από τη διοίκηση του Οργανισμού. Την επίσημη αυτή απόφαση του ΔΣ του ΟΣΕ, ένα 24ωρο αργότερα, ο αρμόδιος υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών Χρ. Βερελής τη «βάφτισε»... απλή υπηρεσιακή εισήγηση και για να ξεμπερδεύει μια και καλή παραμονές εκλογών, πρόσθεσε και το ανέξοδο «δεν έχει γίνει αποδεκτή».

Τόσο οι δηλώσεις Βερελή όσο και η χτεσινή ανακοίνωση της ΕΕΤΤ δεν αφήνουν το παραμικρό περιθώριο για το τι περιμένει τα ελληνικά νοικοκυριά την επαύριο των εκλογών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ