Παρασκευή 20 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΛΕΣΒΟΥ
Δυναμική απάντηση στον εμπαιγμό

Οι αγρότες του νησιού περιφρόνησαν τις μεθοδεύσεις του ΠΑΣΟΚ για την υπονόμευση του συλλαλητηρίου τους, αλλά και τους ασφαλίτες που στάλθηκαν για εκφοβισμό τους. Σε νέο συλλαλητήριο την 1η Μάρτη καλεί η ΣΕΑ αγροτών Λέσβου

Από τη χτεσινή συγκέντρωση στη Λέσβο
Από τη χτεσινή συγκέντρωση στη Λέσβο
Αγωνιστική απάντηση, στις προκλητικές κυβερνητικές μεθοδεύσεις, έδωσαν χτες οι αγρότες της Λέσβου, συμμετέχοντας μαζικά στο αγροτικό συλλαλητήριο που είχε κηρύξει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα αγροτών Λέσβου, παρά τη συντονισμένη, με κάθε μέσο και τρόπο, προσπάθεια της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να αποτρέψει τη συμμετοχή των αγροτών, η οποία, έστειλε και τους ασφαλίτες της, κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου, να «παρελαύνουν» προκλητικά ανάμεσά τους.

Οι αγρότες του νομού, υποκινούμενοι από το μέγεθος των προβλημάτων που αυτή η κυβέρνηση με την πολιτική της προκάλεσε, συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί, στο Πάρκο της Αγίας Ειρήνης, όπου ο πρόεδρος της ΣΕΑ και βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης στη σύντομη ομιλία του, καταδίκασε τον εμπαιγμό της κυβέρνησης απέναντι στους ελαιοπαραγωγούς. Επιπλέον, ο Στ. Σκοπελίτης κατήγγειλε την «ετσιθελική» κατάληψη από το ΠΑΣΟΚ της πλατείας Σαπφούς, στην οποία η ΣΕΑ από μέρες πριν είχε προγραμματίσει ως τόπο διεξαγωγής του αγροτικού συλλαλητηρίου. Ο Στ. Σκοπελίτης διαμήνυσε την αποφασιστικότητα των Λέσβιων αγροτών να συνεχίσουν τον αγώνα για την καταβολή ολόκληρης της επιδότησης στο σύνολο της παραγωγής, αγώνας που συνδυάζεται με την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ. Αναφερόμενος στο απαράδεκτο πλαφόν για το λάδι και τα άλλα αντιαγροτικά μέτρα των Βρυξελλών κάλεσε τους αγρότες να καταδικάσουν όλες τις πολιτικές δυνάμεις που υποστηρίζουν την πολιτική της ΕΕ.

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία προς το υπουργείο Αιγαίου, υπό τη στενή παρακολούθηση δεκάδων ασφαλιτών και ανδρών του Λιμενικού Σώματος με πολιτικά, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις διείσδυαν προκλητικά ανάμεσα στους διαδηλωτές. Από τη ΣΕΑ έγινε άμεση παρέμβαση για την αποχώρησή τους, όμως ο ασφαλίτης Γιώργος Καραπαΐζης δήλωσε πως «εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία». Στη συνέχεια και αφού οι αγρότες παρέμεναν έξω από το υπουργείο, αναγκάστηκε να τους συναντήσει ο υπουργός Αιγαίου Ν. Σηφουνάκης, οποίος μη μπορώντας να κάνει τίποτα άλλο από το να δώσει νέες αόριστες υποσχέσεις, εισέπραξε το γιουχάισμα των συγκεντρωμένων.

Με ανακοίνωσή της η ΣΕΑ αφού σημειώνει ότι «οι φτωχοί και μικρομεσαίοι αγρότες της Λέσβου έχουν καταδικάσει πρακτικές και μηχανισμούς παρακράτους που έχει χρησιμοποιήσει η άρχουσα τάξη και έχουν αποδείξει ότι δεν υποκύπτουν στις κάθε λογής πιέσεις και εκφοβισμούς», καλεί, «όλους τους αγρότες να καταδικάσουν παρόμοιες ενέργειες και να πάρουν όλα τα μέτρα για την επιτυχία του επόμενου συλλαλητηρίου την 1η Μάρτη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ