Παρασκευή 20 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τους ξανακοροϊδεύουν

Στην ευθεία κοροϊδία των πληγέντων αγροτοκτηνοτρόφων προχώρησε για άλλη μια φορά χτες η κυβέρνηση, διά στόματος των υπουργών Οικονομίας - Οικονομικών και Γεωργίας, Ν. Χριστοδουλάκη και Γ. Δρυ, αλλά και του προέδρου της ΑΤΕ Π. Λάμπρου.

Οι παραπάνω εξήγγειλαν κάτι συνήθη ψευτο-μέτρα, τα οποία υποτίθεται πως θα ανακουφίσουν τους πληγέντες από την κακοκαιρία αγροτοκτηνοτρόφους της χώρας. Κι αυτό όπως και τις προηγούμενες φορές έγινε με μοναδικό σκοπό, τη δημιουργία φτηνών εντυπώσεων και ανεκπλήρωτων προσδοκιών. Χτες, μετά το τέλος κυβερνητικής σύσκεψης, ανακοινώθηκε ότι ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία εκτιμήσεων των ζημιών από τον ΕΛΓΑ, μία μόλις μέρα μετά την καταγγελία των γεωτεχνικών, οι οποίοι εμπλέκονται άμεσα με το παραπάνω έργο, οι οποίοι καταγγέλλουν τις σοβαρές ελλείψεις του ΕΛΓΑ τόσο σε προσωπικό όσο και σε κονδύλια για την ουσιαστική διεξαγωγή των εκτιμήσεων. Ακόμη ανακοινώθηκε ότι πριν το Πάσχα οι πληγέντες αγροτοκτηνοτρόφοι θα λάβουν το «50% της εκτιμώμενης αποζημίωσης». Τα ίδια ακριβώς έλεγαν οι ίδιοι τέτοια εποχή και το 2002 και οι αγρότες και κτηνοτρόφοι είδαν τι έγινε.

Πάντως, το βασικό ζήτημα είναι ποιο θα είναι το τελικό ύψος της αποζημίωσης που θα λάβουν οι πληγέντες αγροτοκτηνοτρόφοι. Αλλά και το από το πού θα βρει χρήματα ο ήδη υπερχρεωμένος ΕΛΓΑ. Μήπως από νέο δανεισμό με την εγγύηση του Δημοσίου, ξανά όπως και τα προηγούμενα έτη και τα οποία στη συνέχεια θα κληθούν να πληρώσουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι; Ενα ακόμη «μέτρο - κοροϊδία», που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, είναι «η πιστωτική διευκόλυνση» των πληγέντων αγροτοκτηνοτρόφων μέσω της επιδότησης επιτοκίου των δανείων τους κατά δύο μονάδες. Ομως ακόμη και αυτό το ψευτο-μέτρο, που έχει τεράστια απόσταση από το αίτημα των πληγέντων αγροτών για άμεσο πάγωμα των χρεών τους, η κυβέρνηση δε διευκρινίζει για ποιους αγρότες και από πότε μέχρι πότε θα ισχύσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ