Δευτέρα 10 Απρίλη 2000 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΚΚΙ
Παγωνιά...

«Παγωνιά», επικρατούσε χτες στα γραφεία του ΔΗΚΚΙ στη Χαλκοκονδύλη, αμέσως μετά και την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων, που έφερναν το Δημοκρατικό Κίνημα να μην «αγγίζει» το πολυπόθητο ποσοστό του 3% - απαραίτητο για την εισαγωγή του στη Βουλή. Ωστόσο, υπήρχαν και αυτοί που πίστευαν πως όσο περνούσε η ώρα θα διαψεύδονταν οι δυσοίωνες προβλέψεις των έξιτ πολς.

Αυτό που τονιζόταν καθαρά από την πλειοψηφία των στελεχών του ΔΗΚΚΙ είναι ότι «υπεύθυνη» για το χαμηλό ποσοστό του κόμματος ήταν η πόλωση του προεκλογικού κλίματος που υπήρχε το τελευταίο διάστημα από τα δύο μεγάλα κόμματα, ενώ δε δίσταζαν ορισμένοι να κατηγορήσουν καθαρά το ΠΑΣΟΚ για αναβίωση τακτικών του παρελθόντος - εξαγορά ψήφων και στελεχών - που θυμίζει εκλογές του '50 και του '60. Εν τω μεταξύ εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι μεγάλος αριθμός των ψηφοφόρων του, επέλεξε τη ΝΔ και όχι το ΠΑΣΟΚ, όπως ήταν αναμενόμενο. Να σημειωθεί ότι από τις πρώτες ώρες η διαρροή που είχε το ΔΗΚΚΙ προς τη ΝΔ έφτανε το 20%!

Ενδεικτική του κλίματος που επικρατούσε χτες στο ΔΗΚΚΙ ήταν η δήλωση του Μανώλη Μπακόπουλου, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος, ο οποίος δήλωσε ότι οι εκλογές αυτές είναι μία καθαρή νίκη του δικομματισμού. «Σε ό,τι μάς αφορά, εμείς δώσαμε έναν καθαρό αγώνα. Αλλά παρ' όλα αυτά ο λαός έκανε την επιλογή του». Παράλληλα, επισήμανε ότι μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων του ΔΗΚΚΙ παρά το ότι προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, εν τούτοις ενίσχυσαν τη ΝΔ, γιατί αντιδρούν στην πολιτική του κυβερνώντος κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ