Δευτέρα 10 Απρίλη 2000 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ν. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Εμμονή στην «προγραμματική αντιπολίτευση»

Προγραμματική αντιπολίτευση θα κάνει ο ΣΥΝ και στη νέα Βουλή, τόνισε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος σε δηλώσεις του στο Ζάππειο, τις πρώτες πρωινές ώρες. Πιο συγκεκριμένα τόνισε:

«Θέλω να χαιρετίσω τους πολίτες που σε συνθήκες πρωτοφανούς πόλωσης ξεπέρασαν τα εκβιαστικά διλήμματα και στήριξαν το ΣΥΝ και τα ψηφοδέλτιά του. Να ευχαριστήσω τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΝ, που σε όλη την Ελλάδα αγωνίστηκαν για τις ιδέες και την πολιτική της σύγχρονης Αριστεράς και εξασφάλισαν την παρουσία του ΣΥΝ στη νέα Βουλή. Οι δυνάμεις της νέας Αριστεράς και των κοινωνικών κινημάτων και της οικολογίας έχουν την απόφαση να υπερασπιστούν τις ιδέες, τις αξίες και τις αρχές της δράσης μας, όπως μέχρι σήμερα πράξαμε με συνέπεια.

Στη νέα περίοδο που μπαίνουμε από αύριο η ελληνική κοινωνία είναι αντιμέτωπη με μεγάλες προκλήσεις. Εμείς επιμένουμε στην άποψη και που προεκλογικά διατυπώσαμε ότι η αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων απαιτεί μεγάλες τομές και αλλαγές στις ασκούμενες πολιτικές. Απαιτεί οι επιλογές να υπηρετούν την πραγματική ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή, την ανασυγκρότηση του κράτους και του πολιτικού συστήματος. Γι' αυτές τις μεγάλες τομές θα εξακολουθήσουμε να αγωνιζόμαστε. Η ενίσχυση του δικομματισμού δημιουργεί αρνητικό προηγούμενο για την άσκηση μιας τέτοιας πολιτικής σαν αυτή που απαιτούν οι συνθήκες και διαμορφώνει σαφείς κινδύνους για τη συντηρητική μετατόπιση της πολιτικής ζωής. Ο ΣΥΝ και στη νέα Βουλή θα ασκήσει με υπευθυνότητα προγραμματική αντιπολίτευση από τη σκοπιά των θέσεών του. Ο ρόλος μας τώρα είναι πιο σημαντικός».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ