Δευτέρα 10 Απρίλη 2000 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Ετοιμος για συναίνεση με την κυβέρνηση!

Την ετοιμότητά του να προσφέρει πολιτική συναίνεση για την πιο γρήγορη υλοποίηση των νεοφιλελεύθερων επιλογών από την κυβέρνηση Σημίτη υπογράμμισε, έμμεσα πλην σαφώς, ο Κ. Καραμανλής στο μήνυμά του για το αποτέλεσμα των εκλογών. Ουσιαστικά, ο πρόεδρος της ΝΔ επιβεβαίωσε την στοχοπροσήλωσή του στα γενικότερα συμφέροντα της άρχουσας τάξης και του πολιτικού συστήματος, περιμένοντας στωικά άλλη μια τετραετία να εξασφαλίσει την υποστήριξή τους.

Στο μήνυμά του ο Κ. Καραμανλής εκτίμησε ότι «ο λαός τίμησε την πρότασή μας για συνεννόηση, συναίνεση και σύνθεση», υποστήριξε ότι «η ΝΔ σημείωσε εντυπωσιακή διεύρυνση των κοινωνικών δυνάμεων που τη στηρίζουν». Και πρόσθεσε: «Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς τη δική μας συναίνεση»(!), αφήνοντας με σαφήνεια να διαφανεί ότι από την πλευρά του υπάρχει βούληση για συνεννόηση και συναίνεση μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων μπροστά στα «καθήκοντα» που έχουν αναλάβει στη μετα-ΟΝΕ εποχή. Το εκλογικό αποτέλεσμα, ισχυρίστηκε, ουσιαστικά είναι νίκη της ΝΔ και αποτελεί βάση και εφαλτήριο για το νέο ξεκίνημα, που χρειάζεται η πατρίδα μας και αποτελεί τον αμετακίνητο στόχο μας». Παράλληλα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «με τη δυναμική που κατέγραψε η ΝΔ οι απόψεις μας θα δικαιωθούν πλήρως σε σύντομο χρονικό διάστημα». Και κατέληξε: Το πολιτικό ρεύμα για το νέο ξεκίνημα είναι πανίσχυρο και αποτελεί παρακαταθήκη όχι μόνο για τη ΝΔ, αλλά κυρίως για την Ελλάδα του 21ου αιώνα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ συνοδεύτηκε στο Ζάππειο από όλα τα ηγετικά στελέχη του κόμματος, κίνηση με την οποία ήθελαν να υποδηλώσουν την υποστήριξή τους στον Κ. Καραμανλή και την ενότητα στην ηγεσία. Πραγματικά δε φαίνεται να υπάρξει, τουλάχιστον στο ορατό διάστημα, κάποια κίνηση αμφισβήτησης του προέδρου της ΝΔ, αλλά το γεγονός είναι ότι επί τρίτη συνεχή τετραετία χάνει τις εκλογές και θα βρίσκεται στην αντιπολίτευση, διαψεύδοντας προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί στους οπαδούς της. Ηγετικά στελέχη της ΝΔ υποστήριζαν ότι ο Κ. Καραμανλής ήταν «ο μεγάλος κερδισμένος» των εκλογών, ενώ ιδιαίτερη σημασία απέδιδαν στη σημαντική ενίσχυση του δικομματισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ