Δευτέρα 10 Απρίλη 2000 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στο επίκεντρο της διαμάχης το υπουργείο Εσωτερικών

Την... αγωνία των δύο μονομάχων για την έκβαση της ψηφοφορίας πυροδότησε χτες βράδυ η έκκληση του εκπροσώπου της ΝΔ Α. Σπηλιωτόπουλου προς το υπουργείο Εσωτερικών, για συνεργασία, την ώρα που η διαφορά ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κυμαινόταν στο 0,5%. Η δήλωση έγινε μετά τη διευκρίνιση του υπηρεσιακού υπουργού Εσωτερικών Γ. Κουμάντου πως το πρώτο συγκεντρωτικό αποτέλεσμα θα δοθεί όταν η διαφορά ανάμεσα στα δύο πρώτα κόμματα είναι ασφαλής, «ώστε, όπως είπε, να αποφευχθούν πρόωροι πανηγυρισμοί και απογοητεύσεις». Ακολούθησε σύγχυση τόσο στα δημοσιογραφικά γραφεία, όσο και στα γραφεία των εκπροσώπων των κομμάτων στο υπουργείο Εσωτερικών, καθώς η ασαφής δήλωση του Α. Σπηλιωτόπουλου «κατάφερε» να προκαλέσει διάφορες ερμηνείες για το περιεχόμενό της.

Ακολούθως ο Γ. Κουμάντος προέβη σε δηλώσεις σημειώνοντας πως θα δεχτεί το αίτημα της ΝΔ να ανακοινωθεί πιο γρήγορα το πρώτο συγκεντρωτικό αποτέλεσμα, καθώς, όπως είπε, «μπαίνει ζήτημα εμπιστοσύνης από τη ΝΔ». Ο ίδιος συνέχισε ότι τα αποτελέσματα που επρόκειτο να δοθούν την ώρα εκείνη είναι αναστρέψιμα, κάτι που θα πρέπει να έχει υπόψη ο ελληνικός λαός. Να σημειώσουμε τέλος ότι στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις το πρώτο συγκεντρωτικό αποτέλεσμα δινόταν αφού είχε συγκεντρωθεί το 10% των εκλογικών τμημάτων.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της ΝΔ στο υπουργείο Εσωτερικών Γ. Μεϊμαράκης έκανε λόγο για πολιτική ευθύνη του υπουργού Εσωτερικών που αποφάσισε να κρατά τα αποτελέσματα και συμπλήρωσε πως η δημόσια έκκληση που έκανε ο Σπηλιωτόπουλος επιβεβαιώθηκε, καθώς ο Γ. Κουμάντος έκανε δεκτή την έκκληση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο επίκεντρο της διαμάχης το υπουργείο Εσωτερικών (2000-04-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ