Δευτέρα 10 Απρίλη 2000 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ.ΣΗΜΙΤΗΣ
«Συνεχίζουμε την ίδια πολιτική»... .

Πετύχαμε νίκη μεγαλύτερη απ' ό,τι δείχνουν οι αριθμοί, ισχυρίστηκε χτες ο πρωθυπουργός

Η επινίκια δήλωση του πρωθυπουργού έγινε στις 2 τα ξημερώματα, αφού μόλις λίγη ώρα πριν είχε ξεκαθαρίσει το εκλογικό τοπίο. Ο Κ.Σημίτης, από το Ζάππειο, επιχείρησε εμφανώς να δώσει στη νίκη του ΠΑΣΟΚ διαστάσεις μεγαλύτερες από εκείνες που οι ίδιοι οι αριθμοί δηλώνουν. Οπως χαρακτηριστικά είπε «η σκληρή εκλογική μάχη έδωσε μια σημαντική πολιτική νίκη πολύ μεγαλύτερη από εκείνη που δείχνουν οι αριθμοί»...

Το δεύτερο, αλλά πρώτο σε σημασία, ζήτημα που ανέκυψε από τη δήλωση του κ.Σημίτη είναι η επιβεβαίωση της εμμονής του για συνέχιση της ήδη ακολουθούμενης πολιτικής. Πήραμε την εντολή «να συνεχίσουμε την πορεία μας», ανέφερε ο Κ.Σημίτης, συμπληρώνοντας, για ευνόητους λόγους, ότι το κόμμα του θα προχωρήσει με «ανανεωμένες ιδέες» και «ανανεωμένες δυνάμεις».

Ενα άλλο συμπέρασμα που ανακύπτει από τη μετεκλογική τοποθέτηση του Κ.Σημίτη είναι φυσικά ότι η προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ θα επιχειρήσει να αξιοποιήσει τη χτεσινή επικράτηση και να τη μετατρέψει σε κολυμβήθρα του Σιλωάμ για το ΠΑΣΟΚ και για τα όσα επέφερε με την πολιτική του στη χώρα την περασμένη 4ετία. Αλλωστε, η φράση του πρωθυπουργού πως το χτεσινό εκλογικό αποτέλεσμα «απαντά στις αμφισβητήσεις για την πορεία» της περασμένης τετραετίας και κυρίως το ύφος με το οποίο διατύπωσε το παραπάνω ο Κ.Σημίτης δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών.

Κατά τα άλλα, ο Κ.Σημίτης φάνηκε να πορεύεται ακόμα με την κεκτημένη... προεκλογική ταχύτητα. Ετσι μιλώντας περισσότερο προεκλογικά, θεώρησε σκόπιμο να επιδείξει την υποκρισία που επέδειξε και στα προεκλογικά μπαλκόνια, αναφερόμενος για μια ακόμα φορά στη «δέσμευσή του» να δώσει «προτεραιότητα» σε θέματα κοινωνικού κράτους, κοινωνικής αλληλεγγύης, αντιμετώπισης της ανεργίας κλπ.

Τέλος, ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε τα τετριμμένα του τύπου «είμαστε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων», ενώ προέβη στο σύνηθες κάλεσμα προς «όλους τους Ελληνες» για «συστράτευση» πέρα από κομματικές αντιπαραθέσεις...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ