Τρίτη 11 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι σωστές απαντήσεις

Πολύ έξω πέφτει ο Γρ. Ρ. της «Ελευθεροτυπίας». Και, βέβαια, απαιτεί ουσιαστικό προβληματισμό και διερεύνηση το εκλογικό αποτέλεσμα και, ιδιαίτερα, η ενίσχυση του δικομματισμού, αλλά τα συμπεράσματα, που βιάζεται να βγάλει, είναι βαθιά λαθεμένα. Αν το ΚΚΕ είχε δώσει λαθεμένες απαντήσεις στα ερωτήματα που είχαν τεθεί το 1990 - '91 δε θα ήταν σήμερα στη θέση που είναι. Ισα - ίσα, το αντίθετο ακριβώς συμβαίνει. Στο γεγονός, πως έδωσε τις σωστές τότε απαντήσεις, οφείλεται, πρώτα και κύρια, πως είναι σήμερα όρθιο και ακμαίο. Σ' αυτό, πρώτα και κύρια, οφείλεται το γεγονός, πως κράτησε το σύνολο της εκλογικής του επιρροής - παρά τις γνωστές σε όλους δύσκολες και σκληρές συνθήκες της δικομματικής πόλωσης - και αποτελεί σήμερα τη μόνη ουσιαστικά αριστερή δύναμη, με πολύ ευρύτερη του εκλογικού αποτελέσματος απήχηση και κύρος.

Αλλωστε, δεν είναι μόνον η πορεία και η τελευταία εκλογική επίδοση του ΚΚΕ, που οδηγεί σ' αυτά τα συμπεράσματα. Απαντήσεις στα ερωτήματα του 1990 - '91 έδωσε και ο ΣΥΝ. Δυστυχώς, όμως, για τον Γρ. Ρ. και η πορεία του ΣΥΝ στα ίδια συμπεράσματα οδηγεί.

Υ.Γ. Μήπως, ήρθε η ώρα, όποιος ειλικρινά προβληματίζεται, γύρω από τα ζητήματα αυτά, να αναρωτηθεί πώς θα ήταν σήμερα τα πράγματα, αν και άλλες δυνάμεις, πέρα από το ΚΚΕ, είχαν δώσει τις σωστές απαντήσεις και από κοινού αντιμετώπιζαν το δικομματισμό και τις συνέπειές του;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ