Τρίτη 11 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΓΕΓΟΝΟΤΑ 11ης ΑΠΡΙΛΗ

1949. Δημιουργείται η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας.

1964. Στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο παραπέμπεται τελικά ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Κων. Κόλλιας, για απόπειρα παρέμβασης στις ανακρίσεις Σαρτζετάκη για τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη.

1967. Ο υπασπιστής του Χίτλερ, Μάρτιν Μπόρμαν, ο αρχηγός της Γκεστάπο, Χάινριχ Μίλερ, ο πρώην διοικητής στρατοπέδων συγκέντρωσης Ρίχαρντ Γκλικ και ο διαβόητος αρχίατρος του Αουσβιτς, Γιόζεφ Μένγκελε, ζουν στη Λατινική Αμερική, ανακοινώνει ο γνωστός «κυνηγός ναζί» Σίμον Βίζενταλ.

1968. Απόπειρα δολοφονίας κατά του ηγετικού στελέχους του φοιτητικού κινήματος στη Γερμανία Ρούντι Ντούτσκε, από ακροδεξιό, στο κέντρο του Δυτικού Βερολίνου. Ξεσπά κύμα διαδηλώσεων εκατοντάδων χιλιάδων ατόμων και συγκρούσεων με την Αστυνομία σε δεκάδες πόλεις.

1969. Παραλύει για ακόμη μια φορά η Ιταλία καθώς διογκώνεται το κύμα απεργιών και η χώρα συγκλονίζεται από εκρήξεις βομβών, συμπλοκές διαδηλωτών και Αστυνομίας και συλλήψεις στις μεγάλες πόλεις.

1970. Το διαστημόπλοιο «Απόλλων 13» εκτοξεύεται και κατευθύνεται προς τη Σελήνη με τριμελές πλήρωμα. Δυο μέρες αργότερα εκδηλώνεται σοβαρή βλάβη, η οποία γίνεται αιτία να ματαιωθεί η προσεδάφιση στη Σελήνη, αλλά προς στιγμήν θέτει υπό αμφισβήτηση τη δυνατότητα επιστροφής των αστροναυτών στη Γη. Τελικά η περιπέτεια λήγει αισίως στις 18 του Απρίλη.

1984. Ο Κονσταντίν Τσερνιένκο εκλέγεται Πρόεδρος της Σοβιετικής Ενωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ